این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۷-۱۵
عنوان فارسی
بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاهان آویشن (Thymus vulgaris L.) و ترخون (Artemisia dracunculus L.) در اندامهای خشک و تر گیاه
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه آویشن (Thymus vulgaris L.) متعلق به خانواده Lamiaceae میباشد که در ایران 14 گونه معطر و چند ساله دارد. گیاه ترخون نیز با نام علمی Artemisia dracunculus L. متعلق به خانواده Asteraceae است که در ایران 34 گونه علفی و چندساله دارد. این دو گونه به صورت خودرو در ایران وجود نداشته بلکه به صورت کاشته شده و زراعی وجود دارند. با توجه به کاربرد وسیع اسانس این دو گونه در صنایع مختلف، تاثیر میزان رطوبت گیاه در هنگام اسانسگیری بر روی راندمان تولید اسانس و اجزای آن از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. هدف: بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس دو گونه مذکور در اندامهای خشک و تر گیاه روش بررسی: در این تحقیق سرشاخههای هوایی آویشن و ترخون جمعآوری گردید و استخراج اسانس آنها با استفاده از دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب انجام گرفت. سپس عملکرد اسانس و اجزای اسانسهای به دست آمده با استفاده از دستگاه GC/MS تعیین شد. یافتهها: نتایج نشان میدهد که در گیاه ترخون در مقایسه گیاه تازه با گیاه خشک شده در دمای 35 درجه سانتیگراد تفاوت چندانی در میزان و اجزای اسانس دیده نمیشود ولی در مورد گیاه آویشن خشک کردن گیاه در دمای 35 درجه سانتیگراد موجب کاهش میزان اسانس و ترکیبات اصلی میگردد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد که برای تهیه اسانس گیاه ترخون میتوان از گیاه تازه و یا خشک شده در دمای محیط استفاده نمود اما برای تهیه اسانس گیاه آویشن بهتر است از گیاه به صورت تازه استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن، ترخون، اسانس، گیاه خشک
عنوان انگلیسی
Study on variation of essential oil quality and quantity in dry and fresh herb of Thyme and Tarragon
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Thymus vulgaris L. belongs to Lamiaceae family that has 14 aromatic and perennial species, Tarragon (Artemisia dracunculus L.) belongs to Asteraceae family, this genus has 34 annual and perennial species. These two species aren’t self growing in Iran but are cultivated. Widely use of two species (Thyme, Tarragon) essential oils in different industries indicate that, plant water content affects on yield and constituens of essential oil. Objective: To find out the essential oil quality and quantity in dry and fresh aerial parts of Thyme and Tarragon herbs. Methods: The aerial parts of Thyme and Tarragon are collected in dry and fresh from. The essential oils extracted with Clevenger set by hydrodistillation method. The yield and constituens of essential oils were determined by GC/mass. Results: No variation between yield and constituents of essential oil of Tarragon was observed in fresh and dried herb at 35°C. The essential oil yield and constituents of dried Thyme at 35°C obviously decreased as compared to fresh herb. Conclusion: The yield and constituents of essential oil of tarragon herb are same in fresh and dried form but yield of constituents and essential oil in aerial part of thyme decreased in dried form.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
داراب یزدانی | d yazdani
institute of medicinal plants, no 97, bozorgmehr st, qods st, enghelab ave, tehran, iran p.o.box 13145-1446, tel 021 66462179, fax 021 66465554
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهرغربی، شماره 97 صندوق پستی 1446- 13145، تلفن 66950447، 66462179 021 ، نمابر 66465554 021
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
سحر شهنازی | s shahnazi
1- institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
2- مربی پژوهش کشاورزی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
امیرحسین جمشیدی | ah jamshidi
1- institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
3- دکترای تخصصی فارماکوگنوزی، عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
شمسعلی رضازاده | sh rezazadeh
1- institute of medicinal plants, acecr, tehran, iran
4- دکترای تخصصی شیمی دارویی و عضو هیأت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
فراز مجاب | f mojab
2- department of pharmacognosy, school of pharmacy, shaheed beheshty university of medical sciences, tehran, iran
5- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-490-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329678.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات