این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۱۶-۲۰
عنوان فارسی
مقایسه اثرات دیاکسید سلنیم و ماده موثره چای سبز (EGCG) بر سطح سرمی لیپیدها در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کاتشینها که از اجزای مواد موثر چای سبز هستند دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی و کاهشدهنده لیپیدهای سرمی میباشند. از جمله این کاتشینها اپیگالوکاتشین-3- گالات (EGCG) میباشد. سلنیوم کوفاکتور آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز است نیز دارای خواص آنتیاکسیدانی میباشد. روش بررسی: در این تحقیق 20 موش صحرایی از نژاد Wisrar انتخاب و با رژیم غذایی پرچرب به مدت 4 هفته تغذیه شدند. سپس از موشها نمونه خونی تهیه شد و سطح سرمی لیپیدهای آنها با استفاده از کیت اندازهگیری شد. 15 موش انتخاب و به 3 گروه 5 تایی تقسیم شدند. هر سه گروه با همان رژیم غذایی پرچرب تغذیه گشتند. گروه اول به عنوان کنترل انتخاب شد. به گروه دوم EGCG و به گروه سوم SiO2 تزریق شد. پس از دو هفته مجدداً از موشها نمونه خونی تهیه و سطح سرمی لیپیدهای آنها اندازهگیری شد. یافتهها: EGCG باعث کاهش بیشتر سطح سرمی کلسترول نسبت به SiO2 میشود و به طور قابل توجهی با کنترل تفاوت دارد (05/0 p
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the selenium dioxide and green tea extract on serum lipids level in rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Compounds with anti-oxidant properties cause reduction of lipid peroxidation, LDL and increment of HDL serumic level. Catechins are the major component of the green tea and have strong anti-oxidant properties. One of these catechins is epigallocatechin-3-gallate (EGCG). Selenium is the cofactor of glutathione peroxidase enzyme and has anti-oxidant properties. Objective: The purpose of this investigation was the comparison of EGCG and SiO2 on rats serumic lipid level. Methods: In this investigation 20 Wistar rats were selected and were fed a diet high fat for 4 weeks. Then blood samples from rats were prepared and serumic level of triglyceride, cholesterol and HDL-cholesterol were measured by kits. 15 rats of these were selected and were randomly divided to three experimental groups consisting of 5 animals each. All groups were fed with the same high fat diet. One group were control, another group was injected with EGCG and the other group was injected with SiO2. Blood samples from rats were prepared again and sermic level of triglyceride, cholesterol and HDL-cholesterol were measured. Results: EGCG has stronger reductive effects on serumic cholesterol than SiO2 and it is EGCG was decreased serumic level of HDL-cholesterol more than SiO2. Also EGCG was decreased serumic level of cholesterol and triglyceride more than SiO2.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامعلی نادری | ga naderi
department of biochemistry, medical faculty, shahed university, p.o.box 14115-175, tehran, iran
تهران، دانشگاه شاهد، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی، صندوق پستی 7435- 14155 تلفن داخلی 236 88963849 021 ، نمابر 88966310 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
سالار بختیاری | s bakhtiari
department of clinical biochemistry, medical faculty, tarbiat modares university, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
افشین الماسی | a almasi
department of biostatistics, medical faculty, tarbiat modares university, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
ساناز جوانبختی | s javanbakhti
medical faculty, shahed university, tehran, iran
دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
رسول موخواه | r mookhah
department of clinical biochemistry, medical faculty, tarbiat modares university, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-348-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329679.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات