این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۵۰-۵۸
عنوان فارسی
مطالعه تغییرات فصلی اسانس برگ و مخروط ارس M.B.) (Juniperus excelsa
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: Juniperus excelsa یکی از گونههای جنس ارس در ایران است که گسترش وسیعی در شمال، جنوب، شرق، غرب و حتی مرکز این کشور پهناور دارد. هدف: هدف از انجام این بررسی 1) مطالعه تغییرات فصلی ترکیبات موثر ارس و 2) شناسایی بهترین قسمت گیاه و مناسبترین فصل جمعآوری و استخراج اسانس ارس است. روش بررسی: نمونههای برگ و مخروط ماده ارس در فصول بهار، تابستان و پاییز از درختان مستقر در رویشگاه طبیعی این گونه در استان تهران جمعآوری گردید. استخراج اسانس به وسیله تقطیر با بخار آب1 انجام پذیرفت. پس از تزریق اسانس به دستگاه GC-MS و تهیه کروماتوگرامها و طیفهای جرمی مربوط شناسایی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس با کمک بررسیهای کتابخانهای LiBR-TR) و (Wiley 5و محاسبه اندیس کواتس انجام پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که تغییرات فصلی اسانس کل در مخروط برخلاف برگ قابل ملاحظه است، به طوری که میزان آن در طی بهار تا پاییز بیش از 5/1 برابر افزایش مییابد. تجزیه اسانس برگ و مخروط نشان میدهد که میزان α-pinene به عنوان مهمترین ترکیب اسانس برگ از حدود 70 درصد در بهار به حدود 20 درصد در تابستان کاهش مییابد، در صورتی که میزان آن در اسانس مخروط از حدود 6 درصد در بهار به حدود 76 درصد در تابستان افزایش پیدا میکند. مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس برگ و مخروط نشان داد که میزان تغییرات فصلی سایر ترکیبات متفاوت بوده و اساساً در مخروط قابل ملاحظهتر از برگها است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Seasonal variation of the leaf and cone oil of Juniperus excelsa M.B.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Juniperus excelsa is one of widespread species of the genus Juniperus (Cupressaceae) in Iran, which distributed in all over the country. Objective: The purposes of this study were to determine 1) the volatile oil composition variation of J. excelsa throughout the year and 2) from economically point of view, the best part (leaf or cone) and season for collection and oil extraction. Methods: The volatile constituents of the leaf and cone (berry) of Juniperus excelsa, isolated by steam distillation, were analyzed by GC-MS. Leaf and berry (cone) samples of juniper were collected in spring, summer and autumn from trees growing wild in Iran. Results: Results indicated that the total oil was consisted of almost 25 constituents. Seasonal variation of total oil in cone in contrast with leaf was considerable, so that it increased more than 1.5 time from spring to autumn. Essential oil analysis of the leaves and cones indicated that, α-pinene as the most important constituent of leaf oil was decreased in summer (about 70% in spring, but about 20% in summer), however it was increased in cone oil (about 6% in spring, but about 76% in summer). Conclusion: Total oil in cone but not leaf was increased from spring to autumn. In summer α-pinene the achve constituent of essential oil it was decreased in leaf oil but increased in cone oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پروین صالحی شانجانی | p salehi shanjani
p.o.box 13185-116, tehran, iran. tell 021 44195901-5 tel 021 44195901-5, fax 021 44196575. contract grant sponsor research institute of forests and rangelands, iran
موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، صندوق پستی 116 - 13185، تهران تلفن 5 - 44195901 021 ، نمابر 44196575 021
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
مهدی میرزا | m mirza
1- research institute of forests and rangelands
دانشیار، گروه شیمی گیاهی، بخش گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگل ِها و مراتع
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-340-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329684.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات