این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۱۳، صفحات ۳۶-۴۵

عنوان فارسی مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری در کرم هیدروکینون ۲ درصد
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی‌اکسیدان‌های تجاری، در سال‌های اخیر، تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی‌اکسیدان‌های سالم تر و موثرتر از منابع طبیعی، متمرکز شده است. هیدروکینون، یک ماده روشن‌کننده است که به سختی پایدار می‌شود و بر اثر اکسیداسیون در معرض هوا به‌ سرعت قهوه‌ای رنگ می‌گردد. هدف: هدف از این مطالعه مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی برگ‌های چای سبز با آنتی‌اکسیدان‌های کرم هیدروکینون 2 درصد بود. روش تحقیق: در این پژوهش، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی برگ‌های خشک شده چای سبز در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری (سدیم متا‌بی‌سولفیت و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن BHT) در غلظت‌های 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد (وزنی/ وزنی) در کرم هیدروکینون 2 درصد بررسی گردید. فراورده‌های حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عصاره فوق به مدت سه ماه در دمای 5/0± 25 درجه سانتی‌گراد و 5/0 ± 45 درجه سانتی‌گراد و به دور از نور نگهداری شدند. پایداری فیزیکی و درصد هیدروکینون باقیمانده پس از 2 هفته، 1، 2 و 3 ماه بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود. در ماه سوم، در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتی‌گراد، عصاره در تمامی غلظت‌ها فعالیت بیشتری را در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری نشان داد (001/0 < p). در ماه سوم، فراورده‌های حاوی عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 70، 75، 77 و81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه و 50، 54، 58 و 62 درصد در دمای 45 درجه سانتی‌گراد، نشان داد. نتیجه‌گیری: با استفاده از این نتایج می‌توان عصاره چای سبز را با غلظت‌های فوق را به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی موثر برای مواد حساس به اکسیداسیون پیشنهاد نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، هیدروکینون، چای سبز، پایداری

عنوان انگلیسی Comparison of antioxidant activity of extract of Green tea to commercial antioxidants in 2% hydroquinone cream
چکیده انگلیسی مقاله Background: Recently, many researchers have been involved in finding means to prevent or delay deterioration by oxidative reactions in cosmetic preparations. More recently, research has focused on developing safer and more effective antioxidants from natural sources. Objective: In this research the antioxidant activity of Green tea extract in comparison with commercial antioxidants in 2% hydroquinone cream were evaluated. Method: Green tea extract was tested for antioxidative activity in comparison with antioxidants (sodium metabisulfite and butilated hydroxy toluene BHT) at 0.1%, 0.5%, 1.0% and 2.0% w/w in 2% w/w hydroquinone cream. The systems were incubated in a dark room at 25°± 0.5°C and 45°± 0.5°C for three months. The physical stability and the percentages of hydroquinone remaining after two weeks and one, two, and three months were determined. Results: The experiment revealed that oxidation degradation of hydroquinone was accelerated by heat even with existence of antioxidants. In the third month at 25°± 0.5°C and 45°± 0.5°C, the extract demonstrated more antioxidant activity from other two commercial antioxidants at all concentrations, with about 43-53% and 32-44%, respectively, more hydroquinone remaining than in the control system (P< 0.001). In the third month, the preparation containing 0.1%, 0.5%, 1.0% and 2.0% extract gave good physical formulation stability with about 70%, 75%, 77% and 81% hydroquinone remaining at 25°± 0.5°C, and 50%, 54%, 58% and 62% hydroquinone remaining at 45°±0.5°C, respectively. Conclusion: This suggested the possibility of using a Green tea extract as an effective natural antioxidant for substances that are oxidation-susceptible.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, Hydroquinone, Green tea, Stability

نویسندگان مقاله کتایون مرتضی سمنانی | k morteza semnani
mazandaran university of medical sciences, faculty of pharmacy, p.o. box 48175-861, sari, iran, tel, fax 0152 3343082
ساری، صندوق پستی 861-48175، دانشکده داروسازی ساری تلفن 3343082 0152 ، نمابر 3343082 0152
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

مجید سعیدی | m saeedi
2- associate professor, department of pharmaceutics, faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
دانشیار گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

زهرا نوزادی | z nozadi
pharm.d
داروساز


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-352-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329691.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات