این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۲، شماره ۸، صفحات ۸۱۰۰-۸۱۱۷

عنوان فارسی بررسی ارتباط بین رژیم غذایی کم کربوهیدرات و ابتلا به افسردگی و اضطراب پس از زایمان: مطالعه کوهورت سلامت مادر و کودک ایرانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: افسردگی پس از زایمان، نسبتا شایع است که پس از تولد نوزاد رخ می دهد. هدف مطالعه تعیین رابطه بین مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات و شانس ابتلا به اضطراب و افسردگی پس از زایمان می باشد.
روش بررسی: مطالعه با استفاده از داده‌های 1028 خانم باردار حاصل از مطالعه کوهورت سلامت مادر و کودک یزد انجام شد. پرسشنامه بسامد غذا (Food Frequency Questionnaire) و مقیاس افسردگی پس از زایمان ابزارهای مطالعه بودند. دریافت رژیم غذایی در ابتدای مطالعه پس از تشخیص بارداری و اطلاعات مربوط به افسردگی در ماه دوم پس از زایمان جمع‌آوری شد. امتیاز رژیم کم کربوهیدرات برای هر فرد با توجه به جمع‌بندی نمرات اختصاص داده شده به دهک‌های درصد انرژی از درشت مغذی‌ها محاسبه شد. مدل‌های رگرسیون لجستیک چند متغیره برای تخمین نسبت شانس با فاصله اطمینان 95% اختلالات مذکور در بین سهک‌های نمرات رژیم کم کربوهیدرات استفاده شد.
نتایج: بر اساس مدل تعدیل شده چند متغیره، بین امتیاز رژیم کم کربوهیدرات و احتمال افسردگی پس از زایمان ارتباط معنی‌داری وجود نداشتP=0.08)). در حالیکه، در سهک دوم، به طور قابل‌توجهی ارتباط بین امتیاز رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کاهش احتمال اضطراب  نشان داده شد (P=0.02).
نتیجه‌گیری: مصرف متوسط کربوهیدرات با 64 درصد کاهش شانس ابتلا به اضطراب در مادران باردار ارتباط دارد، اما مصرف خیلی کم یا زیاد کربوهیدرات هیچ تأثیری بر افسردگی پس از زایمان ندارد. تحقیقات بیشتری برای پیشگیری و مدیریت افسردگی پس از زایمان ضروری است.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افسردگی پس از زایمان، اضطراب، کوهورت مادر و کودک، رژیم غذایی کم کربوهیدرات LCD

عنوان انگلیسی Relationship between Low Carbohydrate Diet and Postpartum Anxiety and Depression: Iranian Maternal and Child Health Cohort Study
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Postpartum depression, a form of depression, is a relatively common but serious medical condition that occurs following the birth of a baby. This study aimed to determine the relationship between the carbohydrate diet and the occurrence of anxiety and postpartum depression symptoms in women participating in the initial phase of the Maternal and Child Health Cohort Study, Yazd, Iran.
Methods: This study was conducted on the data of 1028 pregnant women from the Yazd Maternal and Child Health Cohort Study. The study tools were food frequency questionnaire (FFQ) and postpartum depression questionnaire. Data related to dietary intake at the beginning of the study were collected in the first visit after pregnancy diagnosis and data related to depression in the second month after delivery. Carbohydrate intake score was calculated for each person according to summing up assigned scores to deciles of percentages of energy from macronutrients. Multivariable logistic regression models were used to estimate the odds ratio (ORs) and 95% confidence interval (CI) of postpartum depression and anxiety across quartiles of low carbohydrate diet scores.
Results: Based on the multivariable-adjusted model, there was no significant association between low carbohydrate diet score and odds of postpartum depression (P=0.08). However, multivariable-adjusted model significantly indicated an association between low carbohydrate diet score in second tertile and the odds of postpartum anxiety (P=0.02) (OR: 0.36, 95% CI: 0.15-0.86).
Conclusion: After adjusting the confounders, women in the second tertile of low carbohydrate diet score might have 64% lower chance of depression versus those in the first quartile. While low or high carbohydrate intake does not affect postpartum anxiety and depression, moderate carbohydrate intake might be anxiety protective.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله postpartum depression, anxiety, Mother and Child Cohort, Low Carbohydrate Diet LCD

نویسندگان مقاله کبری نجفی | Kobra Najafi
Department of Nutrition, International Campus of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
گروه تغذیه، پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

حسن مظفری خسروی | Hassan Mozaffari-Khosravi
Research Center for Food Hygiene and Safety, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

مهدیه حسین زاده | Mahdieh Hosseinzadeh
Research Center for Food Hygiene and Safety, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5359-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات