این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۷، شماره ۷، صفحات ۶۷-۸۱

عنوان فارسی بررسی نظام‌مند اثرات دریافت مونوسدیم گلوتامات بر تعداد، غلظت، مورفولوژی و حرکت اسپرم در موش‌های صحرایی نر: مروری نظام‌مند
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ناباروری مردان، یک مشکل جهانی جدی در سلامت مردان است که در آن یک یا چند جزء از دستگاه تناسلی مردانه اختلال عملکردی دارند و یا کمتر از حد انتظار عمل می­ کنند. نوع تغذیه می ­تواند به­ طور مثبت یا منفی بر باروری اثرگذار باشد و این تأثیر به جنبه­ های کمّی و کیفی یک دریافت­ های غذایی بستگی دارد. مرور نظام ­مند حاضر با هدف تعیین اثرات دریافت مونوسدیم گلوتامات بر تعداد، غلظت، مورفولوژی و حرکت اسپرم در موش ­های صحرایی نر انجام شد.روش‌کار: در این مرور نظام­ مند، کلیدواژه­ های مرتبط با ناباروری مردان، مونوسدیم گلوتامات، موش ­های صحرایی نر، تعداد اسپرم، اسپرم زنده، مورفولوژی اسپرم و حرکت اسپرم در پایگاه­ های اطلاعاتی انگلیسی و فارسی زبانMedline ، Embase،Google Scholar ، Web of Science، Science Direct،Scopus ،Magiran ،SID ، ISC و Cochrane از ماه ژانویه 2010 تا ماه می 2023 مورد جستجو قرار گرفت.یافته­ ها: در این مرور نظام­ مند، 14 مطالعه بررسی شد. یافته­ های این مطالعات نشان داد که مصرف مونوسدیم گلوتامات می­ تواند منجر به کاهش تعداد اسپرم و درصد اسپرم­ های زنده و همچنین تغییر در مورفولوژی اسپرم­ ها در موش­ های صحرایی نر شود. نتایج اکثر مطالعات حاکی از کاهش تحرک اسپرم ­ها با مصرف این افزودنی غذایی بود، اما در برخی مطالعات، با مصرف مونوسدیم گلوتامات افزایش در تحرک اسپرم­ ها مشاهده شد.نتیجه­ گیری: افزایش دریافت مونوسدیم گلوتامات منجر به کاهش تعداد، غلظت و تحرک اسپرم در موش ­های صحرایی نر می‌شود که به­ طور بالقوه در افزایش نرخ ناباروری نقش دارد. در نتیجه، مصرف دوزهای بالا و طولانی‌مدت مونوسدیم گلوتامات می­ تواند به­ طور معنی­ داری ویژگی­ های اسپرم را تغییر دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرم، موش­ های صحرایی نر، مونوسدیم گلوتامات، ناباروری مردان

عنوان انگلیسی A systematic review on the effects of monosodium glutamate on quantity, concentration, morphology, and motility of sperm in male rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Male infertility is a significant global issue affecting men's health, characterized by dysfunction or suboptimal performance of components of the male reproductive system. Types of nutrition can affect positively or negatively on fertility and this effect depends on the quality and quantity of food intake. The present systematic review was conducted with aim to investigate the effects of monosodium glutamate consumption on sperm quantity, concentration, morphology, and motility in male rats.Methods: In this systematic review, search was conducted on English and Persian databases of Medline, Embase, Google Scholar, Web of Science, Science Direct, Scopus, Magiran, SID, ISC, and Cochrane from January 2010 to May 2023 with the keywords related to male infertility, monosodium glutamate, male rats, sperm count, live sperm, sperm morphology, and sperm motility.Results: Fourteen studies were included in this systematic review. The findings indicated that monosodium glutamate consumption was associated with decreased sperm count, live sperm percentage, and alterations in sperm morphology in male rats. Most studies reported a decrease in sperm motility with monosodium glutamate intake, although some studies observed an increase in sperm motility.Conclusion: Increased consumption of monosodium glutamate is linked to reductions in sperm quantity, concentration, and motility in male rats, potentially contributing to elevated infertility rates. Therefore, prolonged and high-dose consumption of monosodium glutamate may significantly impact sperm characteristics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Male Infertility, male rats, Monosodium glutamate, Sperm

نویسندگان مقاله عارف عادلی مسبب | Aref Adeli Mosabbeb
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

دکتر غزاله اسلامیان | Ghazaleh Eslamian
Assistant Professor, Department of Cellular and Molecular Nutrition, School of Nutrition and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

فاطمه حبیب الهی | Fatemeh Habibollahi
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

کیانا حسیبی | Kiana Hasibi
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سپهر خوشباف خیابانیان | Sepehr Khoshbaf Khiabanian
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

بنت الحسنی دهقان نیری | Bentolhosna Dehghan nayeri
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://ijogi.mums.ac.ir/article_24782.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات