این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۵، صفحات ۲۳۴-۲۴۷

عنوان فارسی تعیین ارزش تشخیصی روش آنالیز منحنی ذوب مبتنی بر Multiplex Real time برای شناسایی گونه های انتروکوکوس
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: انتروکوکوس‌ها می‌توانند سبب آلوده شدن فرآورده ‌ای غذایی شوند. هدف از این پژوهش، جداسازی گونه‌های مختلف انتروکوکوس بر اساس روش Curve Analyzing Melting مبتنی بر Real time PCR در نمونه‌های مواد غذایی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 138 نمونه مختلف (گوشت مرغ، گوشت قرمز، شیر، پنیر) آلوده به گونه‌های مختلف انتروکوک از مجموع 510 نمونه مورد بررسی از سطح شهر جمع‌آوری شد. شناسایی گونه‌های مختلف انتروکوکوس با هدف قرار دادن سایت‌های انحصاری در گونه‌های مختلف و طراحی پرایمرهای اختصاصی برای این نواحی بر اساس روشCurve Analizing Melting مبتنی بر Real time PCR صورت گرفت. یافته‌ها: بر اساس آنالیز منحنی‌های ذوب به روش Real Time PCR، 84 ایزوله (86/60 درصد) انتروکوکوس فکالیس، 48 ایزوله (78/34 درصد) انتروکوکوس فاسیوم، 1 ایزوله (7/0 درصد) انتروکوکوس گالیناروم، 4 ایزوله (8/2 درصد) انتروکوکوس آویوم و 1 ایزوله (7/0 درصد) به عنوان انتروکوکوس کاسلی فلاووس شناسایی شدند. بیش‌ترین فراوانی ایزوله‌های انتروکوک به دست آمده مربوط به نمونه‌های گوشت مرغ با 29 نمونه (63/24 درصد) و گوشت قرمز با 21 نمونه (44/51 درصد) بود. هم‌چنین با قرار دادن نتایج حاصل از تعیین توالی آزمون PCR به عنوان شاخص استاندارد، حساسیت و ویژگی روش فنوتیپی برای انتروکوکوس فکالیس به ترتیب 78/94 درصد و 74/90 درصد، برای انتروکوکوس فاسیوم 13/89 درصد و 77/97 درصد، برای انتروکوکوس گالیناروم 50 درصد و 52/98 درصد، برای انتروکوکوس آویوم 66/66 درصد و 52/98 درصد و برای انتروکوکوس کاسلی فلاووس 50 درصد و 56/98 درصد به دست آمد. ارتباط معنی‌داری بین نوع نمونه و پراکنش گونه‌های انتروکوکوس مشاهده شد (05/0p≤). استنتاج: باتوجه به گستردگی و خطاپذیر بودن روشهای فنوتیپی در تعیین گونه انتروکوکوس‌ها ، و حسایت و ویژگی پایین این روش، استفاده از یک روش حساس و سریع الزامی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انتروکوکوس، Real-Time PCR ، Curve Analyzing Melting

عنوان انگلیسی Diagnostic Value of Melting Curve Analysis Based on Multiplex-Real Time PCR in Identification of Enterococci Species
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Enterococci as a group of bacteria infecting raw foods and dairy products can contaminate different food products. The purpose of this study was to isolate strains of enterococci based on the Real time PCR method using melting curve analysis in food samples. Materials and methods: In this experimental study, 510 samples were collected from which 138 different samples (chicken, meat, milk, and cheese) containing different strains of enterococci were investigated. Then, identification of Enterococcus species was performed by targeting specific sites and specific primers were designed according to Real time PCR-based melting curve analysis. Results: Based on melting curve analysis by Real Time PCR, the Enterococcus species identified were as follows: E.faecalis in 84 isolates (60.86%), E.faecium in 48 ​​ (34.78%), E.gallinarum in 1 (0.7%), E.avium in 4 (2.8%), and E.Caselli flavus in 1 isolate (0.7%). The most frequent isolates were detected in 29 samples of chicken meat (51.44%) and red meat (n= 21, 24.63%). Considering the results of sequencing as a Gold a standard test, the sensitivity and specificity of phenotypic methods for E.faecalis, E.faecium, E.gallinarum, E.avium, and E.Caselli flavus were 94.78% and 90.74%, 89.13 % and 97.77 %, 50% and 98.52%, 66.66% and 98.52%, and 50% and 98.56%, respectively. A significant relationship was observed between the sample and distribution of Enterococcus species (P≤0.05). Conclusion: Due to extensive viability error in identification of Enterococcus species isolated from food by phenotypic methods, using a rapid and sensitive method is necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Enterococcus, Real-Time PCR, melting curve analysis

نویسندگان مقاله محمد رضا عربستانی | mohammad reza arabestani
associate professor, department of microbiology, faculty of medicine, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
دانشیار، گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

حامد طهماسبی | hamed tahmasebi
msc in microbiology, school of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
کارشناس ارشد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

بهروز زینی | behroz zeyni
msc student in microbiology, faculty of medicine, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
همدان دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پزشکی، گروه میکروب شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-5029-424&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-330117.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات