این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۵، صفحات ۲۵۷-۲۶۷

عنوان فارسی استخراج و اندازه گیری استرهای فتالات (PAEs) در دوغ
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه با گسترش دانش بشری و پیشرفت در زمینه صنعت غذایی، پوشش‌های پلاستیکی از جمله PET (پلیمر پلی‌اتیلن ترفتالات) به دلیل ویژگی‌های منحصر به ‌فرد، به ‌طور گسترده جهت بسته‌بندی مواد غذایی مختلف نظیر آب و دوغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. استرهای فتالات به منظور بهبود انعطاف ‌پذیری، کارایی و پایداری در این مواد کاربرد دارند. تماس طولانی مدت با مواد ذکر شده، در بروز انواع مختلف بیماری و سرطان در انسان نقش دارند. هدف از این مطالعه، بررسی حضور و میزان استرهای فتالات در انواع مختلف دوغ می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش ابتدا نانو تیوب‌های کربنی چند جداره مغناطیسی با استفاده از اکسید آهن سنتز گردید و سپس نانو تیوب‌های مغناطیسی سنتز شده جهت جذب و استخراج استرهای فتالات از ماتریکس دوغ مورد استفاده قرار گرفت. پس از آماده‌سازی نمونه، غلظت هرکدام از استرفتالات‌ها از طریق دستگاه GC-MS اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد که در تمامی نمونه‌ها، میزان استرفتالات‌ها پایین‌تر از محدوده استاندارد بود و بیش‌ترین غلظت نیز مربوط به DEHP بود. آنالیز آماری نیز نشان داد اختلاف معنی‌داری میان غلظت استرهای فتالات با توجه به برندهای مختلف و زمان های مختلف نگه داری دوغ وجود ندارد. استنتاج: بر اساس یافته‌های این پژوهش و با توجه به غلظت پایین‌تر هر کدام از استرفتالات‌ها نسبت به مقادیر استاندارد در انواع مختلف دوغ، می‌توان نتیجه گرفت که خطری از این جهت مصرف‌کننده‌ها را تهدید نمی‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Extraction and Determination of Phthalate Esters (PAEs) in Doogh
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Today, due to improvement and progress of human knowledge in food industry, plastic coatings such as PET (polyethylene terephthalate) that has unique characteristics are widely used for food and beverage packaging such as water and doogh. Phthalate esters are used in order to improve flexibility, efficiency and sustainability of materials. Chronic exposure with such materials play a role in incidence of many diseases and cancer in human. The aim of this study was to investigate the presence and concentration of phthalates in different brands of doogh. Materials and methods: In this study, we synthesized multi-walled magnetic carbon nanotubes using iron oxide. Then, the synthesized magnetic nanotubes were used for absorption and extraction of phthalate esters from doogh matrix. After sample preparation, the concentration of each phthalate esters was measured by GC-MS. Results: Concentration of phthalate esters in all samples were found to be lower than the standard levels but DEHP had the highest concentration. Statistical analysis showed no significant differences between the concentration of phthalate esters in different brands and storage time of doogh. Conclusion: According to these findings and low concentration of each phthalate ester compared with standard levels in different types of doogh, it has no health effect on consumers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امین کوهپایه | amin kouhpayeh
assistant professor, department of pharmacology, faculty of medicine, fasa university of medical sciences, fasa, iran
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

مجتبی موذن | mojtaba moazzen
msc in food safety and hygiene, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

غلامرضا جاهد خانیکی | gholam reza jahed khaniki
professor, department of environmental health engineering, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سینا دوبرادردان | sina dobaradaran
associate professor, department of environmental health engineering, school of public health, bushehr university of medical sciences, bushehr, iran
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

نبی شریعتی فر | nabi shariatifar
assistant professor, department of environmental health engineering, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مهسا احمدلو | mahsa ahmadloo
msc student in food safety and hygiene, school of public health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

علی آذری | ali azari
phd student in environmental health engineering, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

شاهرخ نظم آرا | shahrokh nazmara
phd student in environmental health engineering, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

امین کیانی | amin kiani
instructor, department of public health, school of public health, fasa university of medical sciences, fasa, iran
شیراز فسا، دانشگاه علوم پزشکی فسا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

مهدی سالاری | mehdi salari
phd student in environmental health engineering, faculty of public health, hamadan university of medical sciences, hamadan, iran
دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7282-39&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-330119.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات