این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۶، شماره ۱۴۵، صفحات ۳۷۱-۳۷۶
عنوان فارسی
خاصیت ضد انعقادی پروتئین هیدرولیز شده عضله خیار دریایی Holothuria parva
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: در سالهای اخیر مطالعات زیست فناوری روی جانوران دریایی به خصوص بیمهرگان به طور قابل توجهی افزایش یافته و منجر به شناسایی مواد زیست فعال متعددی شده است. در این میان خیار دریایی از جمله خارپوستانی بابدن بسیار عضلانی است که با 70 درصد کلاژن، یک منبع غنی از پروتئین محسوب میشود. بر اساس تحقیقات انجام شده روی خواص زیست فعالی ترکیبات استخراج شده از خیار دریایی اثبات شده که خواص سیتوتوکسیک، آنتی اکسیدان، ضد توموری و ضد انعقادی می توانند داشته باشند. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی به منظور بررسی خاصیت ضد انعقادی، پروتئین هیدرولیز شده عضله خیار دریایی با روش هیدرولیز آنزیمی به دست آمد و فعالیت ضدانعقادی با روش سنجش ضدانعقادی زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده (APTT) در دو غلظت 130و 90 میکروگرم بر میلیلیتر و زمان پروترومبین (PT) در چهار غلظت 900، 670، 440 و220 میکروگرم بر میلیلیتر روی پلاسمای خون انسان انجام شد. یافتهها: نتایج نشان داد که مقدار پروتئین هیدرولیز شده 8/55 میلی گرم از هرگرم بافتتر میباشد. نتایج سنجش خاصیت ضد انعقادی نیز نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده عضله خیار دریایی دارای خاصیت ضد انعقادی روی پلاسمای انسان بوده و قادر به طولانی تر کردن زمان انعقاد می باشد. استنتاج: میتوان گفت علاوه بر ترکیبات غیرپروتئینی ضد انعقادی موجود در خیار دریایی، پپتیدهای حاصل از هیدرولیز پروتئینهای عضله خیار دریایی نیز دارای خواص ضد انعقادی شبه گلیکوزآمینوگلیکانهایی مثل هپارین میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خیار دریایی، پروتئین هیدرولیز شده، هپارین
عنوان انگلیسی
Anticoagulant Properties of Protein Hydrolysates from the Muscle of Sea Cucumber
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Biological studies on marine fauna, especially invertebrates, has significantly increased in recent years which led to the identification of many different bioactive compounds. The sea cucumber are echinoderms with a very muscular body wall that contains 70% collagen and is considered a rich source of protein. Based on recent researches on bioactive compounds extracted from sea cucumber, it was found to have cytotoxic, antioxidant, anti-tumor, and anti-coagulation properties. Materials and methods: In this experimental study, enzymatic hydrolysis method was used to study the anticoagulant properties of hydrolysates protein in muscles of sea cucumber. Finally, the anticoagulant properties of hydrolysates protein on the human blood plasma was examined by the Activated Partial Thromboplastin Time anticoagulant test (APTT) in two concentrations (90 and 130 µg/ml), and Prothrombin Time (PT) in different concentrations (220, 440, 670, and 900 µg/ml). Results: The total amount of hydrolysates protein was found to be 55.8 mg/g in wet tissue. The results of anti-coagulation assays showed that the hydrolysates protein of the sea cucumber muscle contains anticoagulant properties on human blood plasma and could prolong the clotting time. Conclusion: Peptides from the hydrolysis in sea cucumber muscle have anticoagulant properties as already reported for heparin-like compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
heparin, sea cucumber, protein hydrolysates
نویسندگان مقاله
سمیرا بشارتی | samira besharati
msc student in marine biology, faculty of marine sciences, tarbiat modares university, noor, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، شهر نور، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
صابر خدابنده | saber khodabandeh
associate professor, department of marine biology, faculty of marine sciences, tarbiat modares university, noor, iran
نور بلوار امام رضا، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-418&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-330128.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
گزارش کوتاه
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات