این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۶۹-۷۸
عنوان فارسی
استفاده از پسماندهای کشاورزی- صنعتی در تولید آنزیم زایلاناز سویه بومی Bacillus subtilis S۷e
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: زایلانازها به طور گستردهای در صنایع مختلف غذایی، خوراک دام و طیور، کاغذ و خمیر کاغذ، صنایع دارویی کاریرد دارند. میکروارگانیسم های متعددی قادرند با مکانیسم های متفاوت، آنزیم زایلاناز را تولید نمایند که در بین آنها باسیلوس ها یکی از منابع مهم تولید آنزیم های تجاری هستند. نظر به اینکه محیط کشت زایلان محیط گران قیمتی است و از نظر اقتصادی جهت تولید آنزیم زایلاناز توسط Bacillus subtilis S7e مقرون به صرفه نمی باشد؛ لذا در این مطالعه تلاش گردید تا با جایگزین نمودن پسماندهای کشاورزی- صنعتی در تخمیر غوطه ور به عنوان منابع کربن و ازت، تولید آنزیم زایلاناز بالاتر از سطح محیط زایلان ( U/l 10048 ) باشد. روش کار: در این بررسی سویه بومی Bacillus subtilis S7e ابتدا در محیط کشت پابه با زایلان کشت داده شد، سپس در 3 دمای 30، 37 و 40 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری صورت گرفت. سپس منابع ازت (کنجاله کلزا، کنجاله سویا، بذر گوجه فرنگی، بذر چای، پپتون، ویناس الکل، کازئین و آمونیوم سولفات) جایگزین عصاره مخمر و عصاره گوشت و منابع کربن (ملاس، سبوس گندم، سبوس برنج، ضایعات شالی کوبی، پسماند گلوتن، پسماند مالت، پودر آب پنیر و باگاس) جایگزین زایلان محیط کشت شدند. نتایج: در این بررسی بیشترین فعالیت آنزیمی در دمای 30 درجه سانتی گراد بعد از 48 ساعت گرمخانه گذاری مشاهده شد ( U/l 6183). کنجاله کلزا با فعالیت آنزیمی ( U/l 10048) بهترین منبع ازت Bacillus subtilis S7e و ملاس با فعالیت آنزیمی ( U/l 3759) بهترین منبع کربن گزارش گردید. نتیجه گیری: از آنجا که یکی از عوامل مهم در مدیریت تولید آنزیم استفاده از محیطی مقرون به صرفه از نظر اقتصادی است به منظور کاهش هزینه های تولید، ضایعات کشاورزی- صنعتی (کنجاله کلزا و ملاس) گزینه بسیار مناسبی به شمار می آیند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Use agricultural-industrial wastes to produce the enzyme xylanase by native Basillus subtilis S7e
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Xylanases are widely used in various food industries, including livestock and poultry feed industries, the pulp and paper industry, as well as the pharmaceutical industry. Several strains of microorganisms are capable of producing this enzyme by different mechanisms, Bacilliaceae being one of its important sources at the commercial scale. The culture medium for xylan is expensive and, therefore, it is not economical to use in producing xylanase by Bacillus subtilis S7e. The purpose of this study was to explore the possibility of using industrial-agricultural wastes as a source of carbon and nitrogen in submerged fermentation, for producing xylanase in amounts higher than that which can be produced by xylan culture (10048 U/). Materials and methods: The indigenous strain of Bacillus subtilis S7e was cultured in the xylan medium, followed by incubation at 30°, 37° and 40° C. Then the nitrogen sources (rapeseed meal, soybean meal, tomato seeds, tea seeds, peptone, Vinas alcohol, casein, and ammonium sulfate) and carbon sources (molasses, wheat bran, rice bran, rice industry waste, gluten waste, malt waste, whey powder, and bagasse) were substituted for the meat and yeast extracts and the xylan culture medium, respectively. Results : The maximum enzyme activity was observed at 30° C after 48 hours of incubation (6183U/l). Rapeseed meal with an enzyme activity of 10048U/l and molasses with an enzyme activity of 3759U/l were found to be the best nitrogen and carbon sources for Bacillus subtilis S7e , respectively. Conclusion: Based on the findings of this study, f rom an economic point of view, agricultural-industrial wastes (rapeseed meal and molasses) are an excellent substitute for the more expensive culture media currently in use for producing the enzyme xylanase.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدمهدی سلطان دلال | mohammad mehdi soltan dallal
ph.d. professor, food microbiology research center, division of food microbiology, department of pathobiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نرگس ترکاشوند | narges torkashvand
msc. student, division of food microbiology, department of pathobiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمد کاظم شریفی یزدی | mohammad kazem sharifi yazdi
ph.d. professor, zoonosis research center, department of medical laboratory sciences, school of allied medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، مرکز تحقیقات بیماری های مشترک بین انسان و دام، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مریم موسیوند | maryam mousivand
bsc. department of microbial biotechnology and biosafety, agricultural biotechnology research institute of iran, karaj, iran
کارشناس، بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مریم هاشمی | maryam hashemi
ph.d. assistant professor, department of microbial biotechnology and biosafety, agricultural biotechnology research institute of iran, karaj, iran
استادیار، پژوهشکده تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-349&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
public_health|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات