این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۴، شماره ۹، صفحات ۷۲۴-۷۳۵

عنوان فارسی تأثیر ترکیبات فلاونوئیدی حاصل از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون عصاره گیاه سماق(Rhus coriaria L) بر اکسیداسیون LDL
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اکسیداسیون LDL با ایجاد پلاک‌های چربی در دیواره اندوتلیال، یک رویداد مهم در آتروژنز محسوب می‌شود. سماق گیاهی غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و پلی‌فنولی بوده و فلاونوئیدها نیز از جمله این ترکیبات آنتی اکسیدانی به شمار می‌روند که با مهار اکسیداسیون LDL قادر است بیماری آترواسکلروز را مهار یا کند کنند. لذا، این تحقیق به منظور تعیین اثر اجزاء فلاونوئیدی حاصل از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون عصاره سماق بر اکسیداسیون LDL ناشی از سولفات مس انجام گرفت. روش بررسی: در این پژوهش آزمایشگاهی LDL با استفاده از دستگاه اولتراسانتریفیوژ و به روش شیب غلظتی متوسط جداسازی شد. محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق توسط تکنیک ژل فیلتراسیون و با رزین سفادکس LH-20 جدا گردید. سپس کینتیک مربوط به اکسیداسیون LDL در حضور اجزاء فلاونوئیدی عصاره سماق بررسی شد. مالون دی آلدهید ناشی از مسیر اکسیداسیون، در حضور و عدم حضور عصاره به روش TBARS (تیوباربیتوریک اسید) اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق سبب افزایش معنی‌دار (001/0P<) زمان تأخیری (Lag time) در منحنی کینتیک اکسیداسیون LDL می‌شود. همچنین میزان مالون دی‌آلدهید حاصل شده از اکسیداسیون LDL، در حضور عصاره به طور معنی‌داری کاهش یافت. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق تأثیر مثبتی بر کاهش میزان اکسیداسیون LDL دارد و می‌تواند کاندید مناسبی جهت مطالعات بعدی و همچنین عامل مؤثری برای رفع عواقب ناشی از خطرات اکسیداسیون LDL، از جمله آترواسکلروز باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اکسیداسیون LDL، آترواسکلروز، فلاونوئید، ژل فیلتراسیون، سماق

عنوان انگلیسی Effect of Flavonoid Compounds Sumac (Rhus Coriaria L) Extract by Gel Filtration on the Oxidation Serum LDL
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: LDL oxidation by forming and growth of the fatty plaques on the walls of endothelial is an important event in atherogenesis. Sumac plant are rich in polyphenols and flavonoids compounds, with antioxidant effects that inhibit the LDL oxidation could inhibit atherosclerosis. The aim of this study was to determine the effect of flavonoid components sumac extract by gel filtration chromatography on LDL oxidation induced-CuSo4. Methods: In this experimental study, LDL was isolated by ultracentrifugation system and gradient medium. The flavonoid fractions were separated from the sumac extract using Sephadex LH-20 gel filtration technic. The LDL oxidation kinetics in the presence of sumac components flavonoid extract were investigated. The formation of oxidation induced malondialdehyde were measured by TBARS (thiobarbituric acid) method. Results: The results showed that the flavonoid content of sumac extract significantly increased Lag time (P < 0.001) on LDL oxidation kinetics curves, and the malondialdehyde resulting of the oxidation of LDL, in the presence of the extract significantly reduced. Conclusion: The findings show that flavonoid content sumac extract has a positive effect on reducing LDL oxidation and they are can be a good candidate for further study as well as an effective factor to remove the consequences of oxidation of LDL, such as atherosclerosis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عالیه عبدالرضایی | a abdolrezaie
department of biochemistry, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran.
گروه بیوشیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

هاشم نیری | h nayeri
department of biochemistry, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran.
گروه بیوشیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

غلامعلی نادری | gh naderi
department of biochemistry, isfahan cardiovascular research center, university of medical sciences, isfahan, iran.
گروه بیوشیمی، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2762-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/136/article-136-330326.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات