این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۸۵-۹۸

عنوان فارسی عوامل تعیین کننده مصرف میوه و سبزی در جمعیت ۷۰- ۱۸ ساله شهر اراک
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مصرف بالای میوه و سبزی به عنوان یکی از کلیدی ترین اجزای تغذیه­ی سالم و نیز یکی از عوامل مهم پیشگیری از بیماری های مزمن معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی میزان مصرف میوه وسبزی در شهر اراک و ارتباط آن با عوامل جمعیتی و اجتماعی- اقتصادی صورت گرفت. روش­کار: در این مطالعه مقطعی 660 نفر از جمعیت 70- 18 ساله شهر اراک با روش نمونه­گیری خوشه­ای دو مرحله­ای انتخاب شدند و ابتدا برای پرسشنامه­ی اطلاعات جمعیت شناختی و اجتماعی- اقتصادی و سپس پرسش نامه 56 موردی نیمه کمی بسامد مصرف میوه و سبزی مورد مصاحبه حضوری قرار گرفتند. پس از انجام آنالیزهای تک متغیره، ارتباط بین متغیرهای معنی­دار شده با رگرسیون خطی چندگانه نیز بررسی شد. نتایج: در این مطالعه، بیش از60 درصد افراد، کمتر از حداقل میزان توصیه شده ( 5 واحد یا 400 گرم در روز) ، میوه و سبزی مصرف می­کردند . مصرف کل میوه و سبزی با سن، رابطه­ی معنی­دار و معکوس (04/0 p= و02/0 β= - ) و با وضعیت اقتصادی رابطه­ای معنی­دار و مستقیم (001/ 0 p< و10/0 β= ) نشان داد . همچنین سطح تحصیلات پدر خانواده (005/0 p= و38/0 β= برای سطح تحصیلات دیپلم و03/0 p= و36/0 β= برای سطح تحصیلات دانشگاهی) و نیز میزان فعالیت فیزیکی فرد (001/0 p= و03/0 β= به ازای هر یک ساعت ) عواملی مرتبط با میزان مصرف میوه بودند. جنسیت نیز تنها با میزان مصرف سبزی در ارتباط بود به طوری که زنان مصرف بالاتری داشتند (03/0 p= و23/0 β= ). نتیجه­گیری: یافته­های این مطالعه حاکی از دریافت پایین میوه و سبزی در جمعیت مورد بررسی می­باشد. در این مطالعه، سن، میزان فعالیت فیزیکی و وضعیت اقتصادی و همچنین تحصیلات پدر خانواده از جمله عواملی بودند که به طور معنی­داری با دریافت میوه و سبزی مرتبط بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میوه، سبزی، عوامل اجتماعی – اقتصادی، اراک

عنوان انگلیسی Determinants of fruit and vegetable consumption among People in the Age Range of 18-70 Years in Arak, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: High fruit and vegetable intake has been introduced as one of the key factors of healthy diet to prevent chronic disease. This study attempts to explore the fruit and vegetable intake in Arak city and its relationship with demography and socio-economic factors. Materials and Methods : In this cross sectional study, 660 people in 18 -70 age range were selected with a two-stage cluster sampling and were interviewed for demography and socio – economic questionnaires and a 56- items semi-quantitative food frequency questionnaire to assess fruit and vegetable intake. After univariate analysis, the association of the significant variables with fruit and vegetable intake was also evaluated with multiple linear regression. Results: In this study, over 60 percent of subjects consumed less than the minimum recommended amount of fruit and vegetable (5 servings or 400 gr a day).The total consumption of fruit and vegetable indicated an inverse significant relationship with age (p =0.04 and β = - 0.02), and a direct significant relationship with economic status (p < 0.001and β =0.10). The father's educational level (p =0.005 and β =0.38 for diploma level and p =0.03 and β =0.36 for academic education) and physical activity level (p =0.001 and β =0.03 per hour) were factors associated with fruit consumption. The gender was only associated with vegetable consumption so that women had higher consumption in this study (p =0.03 and β=0.23). Conclusion: The findings of this study indicate low fruit and vegetable consumption in the population under study. In this study, age, physical activity, and socioeconomic status and fathers’ education were the factors that were significantly associated with fruit and vegetable consumption.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fruit, Vegetables, Socio-economic Factors, Arak

نویسندگان مقاله مریم زمانیان | maryam zamanian
msc. student, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، گروه اپیدمیولوژی وآمارزیستی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمدرضا پاک سرشت | mohammad reza pak seresht
ph.d. assistant professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, yazd university of medical sciences, yazd, iran
استادیار، گروه اپیدمیولوژی وآمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

کورش هلاکویی نایینی | kourosh holakoei naeini
ph.d. professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی وآمارزیستی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

بابک عشرتی | babak eshrati
ph.d. associate professor, paramedical school, arak university of medical sciences, arak, iran
دانشیار، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اراک، اراک، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اراک (Arak university of medical sciences)

عباس رحیمی فروشانی | abbas rahimi foroushani
ph.d. associate professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، گروه اپیدمیولوژی وآمارزیستی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مریم قادرپناهی | maryam ghaderpanahi
msc. endocrine and metabolism research institute, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده public_health|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات