این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
طب سنتی اسلام و ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۹۷-۴۰۷
عنوان فارسی
تغذیه در دورانهای زندگی: از پزشکی ایرانی تا پزشکی رایج
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تغذیه در تمام دورانهای زندگی از اهمیت بسیاری برخوردار است. تغذیه مناسب در دوران بارداری، برسلامت مادر و نوزاد حتی سالها بعد از زایمان تاثیر میگذارد. رعایت اصول صحیح تغذیه و دستورات پیشگیری از بیماریها از سن کودکی تا بزرگسالی میتواند نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماریها در سنین سالمندی داشته باشد. از دیدگاه پزشکی ایرانی، اولین قدم در پیشگیری و حتی درمان بیماریها، انتخاب صحیح رژیم غذایی است. مواد و روشها: در مطالعه حاضر، کتابها، متون و مقالات پزشکی ایرانی و پزشکی رایج و علم تغذیه رایج در خصوص دستورات تغذیهای به تفکیک در دورانهای مختلف زندگی مورد بررسی قرار گرفت. تشابهها و تفاوتهای دستورات مورد تطبیق و بررسی قرار گرفت و بصورت مدون ارایه گردید. بحث و نتیجهگیری: حکمای پزشکی ایرانی، دستورات پیشگیری از بیماریها و تغذیه مناسب هریک از دورانهای مختلف زندگی را بصورت اختصاصی عنوان کردهاند. در مقایسه این توصیه ها با علم رایج، نکات مشترک زیادی وجود دارد. همچنین مواردی که در طب رایج به آن پرداخته نشده است، پتانسیلهای ارزشمندی برای پژوهش در اختیار محققان قرار میدهد. کلیدواژهها:تغذیه، پزشکی رایج، پزشکی ایرانی، طب سنتی ایران، دورانهای زندگی، سن.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Nutrition in different life periods: from persian medicine to conventional medicine
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: Healthy nutrition and preventive food strategies can play an important role in decreasing geriatric complications. According to the Persian medicine point of view, the first step on disease prevention and treatment is a healthy diet. Methods and Materials: A review on available literature including credible textbooks and scientific papers from both Persian medicine and conventional medicine was performed. Similarities and differences between the two medical viewpoints were evaluated and presented. Conclusion: in Persian medicine, healthy diet and nutrition for different age groups are described in detail. Some points presented in Persian medicine are in accordance with conventional medicine. On the other hand, the differences may provide valuable ideas for future research projects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه بیک وردی |
مریم یاوری |
نشانی اینترنتی
http://jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-348&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/226/article-226-331120.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات