این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۴۳۱-۴۳۷

عنوان فارسی پیش بینی عادات غذایی براساس نوع مزاج در جوانان غیر ورزشکار
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نتایج مطالعات علل متفاوتی مانند وضعیت اقتصادی- اجتماعی، میزان سواد، میزان آگاهی تغذیه­ای به عنوان عوامل اثر گزار بر عادات غذایی معرفی کرده‌اند. اما در این میان طبیعت یا مزاج فرد به عنوان یک عامل احتمالی مهم تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. بر اساس نظریات طب سنتی، مزاج فرد می‌تواند تعیین کننده خصوصیات جسمانی، روانی و عاطفی او باشد. از اینرو، هدف پژوهش حاضر پیش بینی عادات غذایی بر اساس گرمی و سردی مزاج در جوانان غیر ورزشکار می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- همبستگی که به صورت مقطعی در سال 1393 انجام شد. تعداد 280 نفر از دانشجویان(شامل 102 نفر پسر و 178 نفر دختر) با روش تصادفی طبقه‌ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تشخیص مزاج از پرسشنامه استاندارد مزاج و برای ارزیابی عادات غذایی از پرسشنامه اعتبار یابی شده محقق ساخت عادات غذایی استفاده شد. برای ارزیابی اطلاعات از تحلیل رگرسیون چند­گانه استفاده شد. یافته‌ها: گرمی و سردی پیش بینی کننده معنی داری برای نمره عادات غذایی بود (008/0=P) اما تری و خشکی مزاج از لحاظ آماری معنا­دار ارتباط معنی داری را نشان نداد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، افزایش نمره مزاج، پیش بینی کننده منفی عادات غذایی است. شاید بتوان توصیه­های غذایی را مبتنی بر نوع مزاج افراد تنظیم نمود ولی با توجه به عدم وجود تحقیقات کافی در این زمینه اظهار نظر و توصیه قطعی نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه دارد. کلیدواژه‌ها: مزاج، عادات غذایی، جوانان غیر­ورزشکار
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prediction of dietary habits according type of Mizaj in non-athletic youth
چکیده انگلیسی مقاله Background and Purpose: Results of studies have introduced different causes for diet habits including socio-economic status, education, and nutritional knowledge. But temper or Mizaj has not been considered yet. According to traditional medicine, Mizaj can determine physical, psychological and affection characteristics. So, the purpose of present study was prediction of dietary habits according to hotness and coldness of Mizaj in non-athletic youth Methods and Materials: This study was a kind of descriptive – correlational which was performed cross sectional at 1393. 280 collegiate students (male: 102, femal: 178) were selected as subjects of the study through random stratified sampling method. A Standard questionnaire was used for determining Mizaj and a research made validated questionnaire was used for evaluating dietary habits. Multiple regression tests was used for data analysis. Results: hotness and coldness of Mizaj was significant predictor of dietary habits (P=0.008), but moistness and dryness were not significantly correlated to dietary habits. Conclusion: According to study findings, increasing hotness score is negative predictor of dietary habits. Probably dietary habits can be provided according to Mizaj type, but regarding to lack of enough related research every recommendations require more future research
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mizaj, dietary habits, non-athlete youth.

نویسندگان مقاله محمد امین صفری | mohammad amin


مریم کوشکی جهرمی | koushkie jahromi


فرهاد خرمایی |


عبدالصالح زر | زر



نشانی اینترنتی http://jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-351&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/226/article-226-331123.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات