این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۶۹-۷۶
عنوان فارسی
تاثیر ایزوفلاون جنیستئین بر گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسناز موشهای صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: با توجه به نقش استرس اکسیداتیودر پاتوژنز دیابت و اهمیت آنتی اکسیدان ها در رویکرد درمانی و جلوگیری از گسترش عوارض این بیماری و در نظر گرفتن خواص آنتی دیابتیک ایزوفلاون های سویا در این مطالعه اثرجنیستئین، به عنوان یکی از ایزوفلاون موجود در سویا بر سطح گلوکز، پروفایل لیپدی و فعالیت آنزیم پاراکسناز در موشهای دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: 36 موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم و با تزریق وریدی یک دوز 60 میلی گرمی استرپتوزوتوسین به ازاء هر کیلو گرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازاء هر لیتر بافر سیترات حل شده بود در دو گروه از موشها دیابت القاء گردید و سطح گلوکز بالای 250 میلی گرم به ازاء دسی لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. تغذیه موشها در طی 3 هفته مطالعه از غذای استاندارد پایه انجام شد که تنها در یک گروه از موشهای دیابتیک ایزوفلاون جنیستئین با درجه خلوص 95 درصد در میزان 600 میلی گرم به هر کیلو گرم غذا اضافه گردید. به منظور تعیین مقدار قند خون، شاخص های لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسناز در حالت ناشتا از ورید دمی قبل از شروع مطالعه و در انتهای مطالعه نمونه خون تهیه گردید. با استفاده تست آماری ANOVA یک طرفه شاخص های بیوشیمیایی اندازه گیری شده در سه گروه مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: مکمل یاری با جنیستئین تاثیر معنی داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت، اما کاهش معنیداری در سطح تری گلیسیرید و کلسترول، LDL وHDL در گروه مکمل یاری شده دیده شد. جنیستئین تاثیر معنی داری بر عملکرد آنزیم پاراکسناز نداشت. نتیجه گیری: جنیستئین می تواند نقش مفیدی در تصحیح آشفتگی ایجاد شده در پروفایل لیپیدی ناشی از دیابت ایفاء نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جنیستئین،دیابت،پاراکسناز،لیپوپروتئین
عنوان انگلیسی
Effect of genistein isoflavone on glucose lipid profile and paroxonase enzyme activity in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: It is known that oxidative stress plays an important role in the pathogenesis of diabetes. Consequently, use of antioxidant for treating and preventing complications of this disease is believed to be beneficial. Considering the antioxidant effects of soy isoflavones, this study was initiated to determine the effects of genistein, one of the isoflavones in soybeans, on serum glucose, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic rats. Materials and Methods: Thirty-six male Sprague Dawley rats were divided randomly into three groups, in 2 of which diabetes was induced by intravenous injection of 60 mg/kg body weight stereptozotocine dissolved in a 0.05 mol/liter citrate buffer the criterion for diabetes was a plasma glucose level above 250 mg/dl. All the 3 groups were fed a standard diet for 3 weeks, genistein (95% purity) being added to the diet of one of the diabetic groups at a level of 600 mg/kg diet. Fasting blood samples from the tail were taken at baseline and at the end of the period for measuring glucose, lipids, and paraxonase activity. The statistical test used for data analysis and inter-group comparisons was ANOVA. Results: Supplementation with genistein had no statistically significant effects on the serum paraxonase activity or glucose level, but it brought about significant decreases in the serum triglyceride and total, HDL- and LDL-cholesterol levels. Conclusion: Genistein can potentially have a beneficial effect on diabetes-induced dyslipidemia
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Genistein,Diabetes,Paraoxonase,Lipoprotein
نویسندگان مقاله
محمدحسن افتخاری | mohammad hassan eftekhari
ph.d. associated professor, department of nutrition, school of public health and nutrition, shiraz u
دانشیار، گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت وتغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
نیاز محمدزاده هنرور | niaz mohammadzadeh honarvar
ms.c. department of nutrition, school of public health and nutrition, shiraz university of medical
کارشناس ارشد، گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده بهداشت وعلوم تغذیه، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
عبدالرضا رجایی فرد | abdolreza rajaiefard
associated professor, department of biostatics, school of public health and nutrition, shiraz univer
دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
علی اکبر اوجی | ali akbar owji
associated professor, department of biochemistry, school of medicine, shiraz university of medical s
دانشیار، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-39&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات