این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۷۳-۸۱
عنوان فارسی
اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب امگا-۳ بر غلظت بیومارکرهای التهابی در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: اسیدهای چرب امگا-3 از طریق ساز و کارهای خاصی میتوانند التهاب را کاهش دهند. در این مطالعه تأثیر مکمل یاری اسیدهای چرب امگا-3 بر غلظت CRP، TNF-αو اینترلوکین-2 در سرم بیماران دیابتی نوع 2 بررسی گردید. روش کار: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت .افراد به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده امگا-3 (2714 میلیگرم: 1548 میلیگرم EPA، 828 میلیگرم DHA و 338 میلیگرم سایر انواع اسیدهای چرب امگا-3) و دریافت کننده دارونما (قرص روغن آفتابگردان: 2100 میلیگرم) تقسیم شدند و به مدت 8 هفته این مکملها را مصرف نمودند. نتایج: TNF-αدر گروه امگا-3 در مقایسه با گروه دارونما، پس از انجام مطالعه به شکل معنیداری کاهش یافت (01/0>p). IL-2 نیز در پایان مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد با کاهش معنیداری روبرو گشت (001/0>p). میان دو گروه امگا-3 و دارونما، چه در ابتدا و چه در انتهای کارآزمایی بالینی، در خصوص CRP تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به کاهش دو بیومارکر التهابی IL-2 و TNF-α در نتیجه مکمل یاری اسیدهای چرب امگا-3، استفاده از این مکملها یا از منابع غذایی سرشار از اسیدهای چرب مزبور از قبیل انواع ماهیها جهت کاهش التهاب ناشی از دیابت توصیه میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب امگا،3،دیابت نوع 2،CRP،TNF،α،IL،2
عنوان انگلیسی
The effects of dietary omega-3 fatty acid supplementation on inflammatory biomarkers in type-2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Omega-3 fatty acids can reduce inflammation in diabetic patients via special mechanisms. The objective the current study was to investigate the effects dietary omega-3 fatty acid supplementation on the serum levels of C-reactive protein (CRP), interleukin-2 (IL-2), and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) in type 2 diabetes patients. Materials and Methods: This randomized double-blind placebo-controlled clinical trial was conducted on 57 subjects with type-2 diabetes. The participants were randomly assigned to one of 2 groups receiving either an omega-3 fatty acid supplement (containing 1584 mg eicosapentaenoic acid, 828 mg docosahexaenoic acid, and 338 mg other omega-3 fatty acids) or a placebo tablet (containing 2100 mg sunflower oil) for a period of 8 weeks. Results: The serum TNF-α and IL-2 concentrations decreased significantly in the omega-3 fatty acid group in comparison with the placebo group (in both cases, p< 0.01). The intervention did not bring about any statistically significant changes in the serum CRP concentrations. Conclusion: Considering the beneficial effects of omega-3 dietary fatty acid supplements on the 2 inflammatory biomarkers, namely TNF-α and IL-2, type-2 diabetes patients are recommended to consume such supplements or foodstuffs rich in omega-3 fatty acids, e.g., fish.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Omega-3 fatty acid,Type-2 diabetes,CRP,TNF-α,IL-2
نویسندگان مقاله
علی ملک شاهی مقدم | ali malekshahi moghadam
dvm. researcher, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
پژوهشگر، دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
احمد ساعدی صومعه علیا | ahmad saedi someolia
ph.d. assistant professor, department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran
استادیـار، گروه تغـذیه و بیوشـیمی، دانشکـده بهـداشت، دانشگـاه علـوم پزشکی تهـران، تهـران، ایـران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمود جلالی | mahmoud jalali
ph.d. professor, department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran universit
استاد، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرشته سجودی | fereshteh sojoudi
bsc. department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran university of medical
کارشناس، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-48&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات