این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۲۵-۳۹
عنوان فارسی
مصرف میوه، سبزیجات، گوشت و لبنیات توسط دانشآموزان دبیرستانی استان زنجان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: نوجوانی، دوره انتقال از کودکی به بزرگسالی و زمان شکلگیری بلوغ است، این دوره یکی از سریعترین دورههای رشد محسوب میگردد. در نوجوانی تغییرات جسمی ایجاد شده نیازهای تغذیهای را تحت تاثیر قرار میدهد، و این در حالی است که تغییر در سبک زندگی فرد در نوجوانی میتواند عادات و انتخابهای تغذیهای او را تحت تاثیر قرار دهد. بنابر این تغذیه سالم در این دوران برای حمایت از رشد و تکامل و پیشگیری از مشکلات احتمالی آتی، دارای اهمیت بسیار است. از طرف دیگر در ایران نیز متاسفانه هم اکنون نوعی روند رو به تزاید در شیوع چاقی، کم خونی و بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه و عادات غذایی بوجود آمده است. لذا با توجه به اینکه در استان زنجان مطالعهای در این خصوص صورت نگرفته بود، مطالعه حاضر به منظور توصیف مصرف چهار گروه اصلی غذایی (سبزیجات، میوه ، فرآوردههای لبنی وگوشت) توسط دانش آموزان دبیرستانی استان زنجان صورت گرفت.روش کار: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر روی 1500 دانش آموز دبیرستانی استان زنجان که به شکل تصادفی خوشهای انتخاب شده بودند در سال1384 انجام و در آن الگوهای مصرف مواد غذایی در طول یک هفته منتهی به پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: براساس یافتههای پژوهش بیش از 16 درصد دانشآموزان در طول یک هفته منتهی به بررسی میوه و 8/6 درصد آنها از سبزیجات مصرف نکرده وبیش از10 درصدآنان گزارش کرده بودند که از گوشت و فرآوردههای گوشتی استفاده ننمودهاند. حدود 95 درصد نمونهها بیان داشتند که حداقل روزی یکبار از شیر و فرآوردههای آن استفاده نمودهاند و تنها 7/8 درصد آنها از میوهجات و 27 درصد آنها از سبزیجات حداقل 3 بار در روز مصرف داشتهاند. در ضمن در این مطالعه، عوامل تعیین کننده و مرتبط با الگوی مصرف مواد غذایی مذکور نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتیجهگیری: تعداد قابل توجهی از نوجوانان استان زنجان از گروههای مختلف مواد غذایی کمتر از حد توصیه شده و کافی استفاده میکنند. لذا ارایه آموزههای بهداشتی روش ارزشمندی است که میتواند مصرف مواد غذایی مناسب و کافی را افزایش داده و ممکن است بعنوان یکی از راهکارهای اصلی در اصلاح و بهبود الگوهای تغذیهای ناکارآمد، مفید و کمک کننده باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Consumption of fruits, vegetables, dairy products and meat among high school students in Zanjan Province, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Adolescence is the transition period between childhood and adulthood, a period in life that begins at puberty. It is one of the fastest growth periods in a person's life. During this time, physical changes affect the body's nutritional needs, while changes in one's lifestyle may affect eating habits and food choices. Nutritional health during adolescence is important for supporting the growing body and for preventing future health problems. In Iran, the prevalence of anemia, obesity, and other chronic nutritional diseases has increased in recent years due to undesirable eating habits. This survey was conducted to determine consumption of the four major food groups (vegetables, fruits, milk products, and meat) among a group of high school students in Zanjan Province, Iran.Methods and Materials: A descriptive, cross-sectional study was carried out on 1500 students, selected by random cluster sampling, in Zanjan high schools, Iran in 2005. The daily intakes of the 4 food groups during the previous week were determined using a food frequency questionnaire. The potential determinants of the pattern of food consumption were also determined.Results: The proportions of the students not having consumed fruits, vegetables, and meat during the weak were 16%, 6.8%, and 10%, respectively. More than 95% of the students said that they had consumed milk/milk products at least once a day. Only 8.7% consumed fruits and 27% consumed vegetables 3 times or more daily.Conclusion: The consumption of the 4 food groups of large proportions of Zanjan Province adolescents is below the current recommendations. Health and nutrition educational programs would be a valuable tool to correct erroneous food habits of the adolescents leading to improvements in their nutritional status.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کورش امینی | k amini
., ph.d. student, department of psychiatric nursing, school of medicine, tehran university of medic
دانشجو دوره دکترای تخصصی، گروه روانپرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سید یوسف مجتهدی | sy mojtahedi
assistant professor, department of pediatrics, school of medicine, tehran university of medical sci
استادیار، گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشــگاه علوم پزشکی تهــران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مهدی موسایی فرد | m mousaiefard
msc. instructor, department of medical surgical nursing, zanjan university of medical sciences, zan
مربی، گروه پرستاری بیماریهای داخلی و جراحی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-114&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات