این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۷۹-۸۵
عنوان فارسی
تاثیر زمان نگهداری در افزایش آلودگی میکروبی خوراک های تهیه شده
چکیده فارسی مقاله
زمینه وهدف: غذا های آماده برای مصرف، با توجه به آماده شدن وپختن آنها از قبل ونگهداری نسبتاً طولانی در یخچال میتوانند زمینه مناسبی برای بیماریهای منتقله از غذا باشند.هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر ماندگاری این فرآورده ها در یخچال مراکز عرضه می باشد. روش کار: در طی ده ماه تعداد 100نمونه شامل 46 نمونه خوراک جگر و54 نمونه خوراک سوسیس پخته شده از اغذیه فروشی های جنوب تهران به صورت تصادفی نمونه برداری وطبق دستورالعمل اداره کل مواد غذایی- آرایشی بهداشتی کشور مورد بررسی قرار گرفت. پس از انتقال نمونه ها ، آنالیز میکروبی در روزهای اول، سوم، پنجم و هفتم نگهداری در یخچال انجام شد. نتایج: با توجه به آزمایشهای میکروبی انجام شده، 35 نمونه (8/64%) از خوراک سوسیس و34 نمونه(9/73%) از خوراک جگر در روز اول، 44 نمونه(5/81%) خوراک سوسیس و42 نمونه (3/91%) خوراک جگر در روز سوم ، 47 نمونه(1/87%) خوراک سوسیس و44نمونه (6/95%) خوراک جگردر روز پنجم و50 نمونه (3/92%) خوراک سوسیس در روز هفتم غیر قابل مصرف بودند (0001/0 p
کلیدواژههای فارسی مقاله
مسمومیت غذائی،ماندگاری در یخچال،خوراک سوسیس،خوراک جگر
عنوان انگلیسی
The effect of storage on the rate of microbial contamination of fast foods
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aims: The ready-to-eat foods, before and after preparation, usually kept in a refrigerator before consumption for a relatively long time, increase the risk of food poisoning. The aim of this study was to determine the effect of refrigeration in the fast-food shops on the microbial contamination of fast foods.Materials and Methods: A total of 100 samples, including 46 cooked beef livers and 54 cooked sausages were collected from fast-food shops in the south of Tehran and analyzed according to the procedures of the Office of Food Control Laboratories (OFCL). The samples were tested randomly for the microbial contamination on the first, third, fifth and seventh days of storage in the refrigerator. Results: Results of microbial analysis showed that 35 cooked sausage samples (64.8%) and 34 cooked liver samples (73.9%) on the first day, 44 cooked sausage samples (81.5%) and 42 cooked liver samples (91.3%) after the third day, 47 cooked sausage samples (87.1%) and 44 cooked liver samples (95.6%) after the fifth day, and 50 cooked sausage samples (92.3%) after the seventh day were unfit for consumption Frying of the food items before consumption would decrease, though to a small extent, microbial contamination (P< 0.05). Increased total micrbial counts of the food items, exceeding the respective standards, is the most important inhibitory factor for their consumption.Conclusion: The results of this study showed that keeping cooked foods for a long time in the refrigerator causes increased microbial contamination over time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد سلطان دلال | mm soltan dallal
professor, department of microbiology, school of public health and institute of public health resea
استاد، گروه پاتوبیولوژی ، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداش
پرستوالسادات فاضلی فرد | p fazelifard
food and hygiene control laboratory, deputy of food and drug, tehran university of medical sciences,
کارشناس، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ای
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سیدمصطفی حسینی | sm hosseini
associated professor, department of epidemiology and biostatics, school of public health and institu
دانشیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی
فاطمه صابرپور | f saberpoor
food and hygiene control laboratory, deputy of food and drug, tehran university of medical sciences,
، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرحناز فخاریان | f fakharian
food and hygiene control laboratory, deputy of food and drug, tehran university of medical sciences,
کارشناس، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ای
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
اکرم السادات طباطبایی | a tabatabaei
food and hygiene control laboratory, deputy of food and drug, tehran university of medical sciences,
کارشناس، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ای
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سعید واحدی | s vahedi
instructor, faculty paramedical sciences, tehran university of medical sciences. tehran, iran
مربی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
ابوالفضل نجاریان | a najjarian
manager of bureau of food in deputy of food and drug, tehran university of medical sciences,tehran,
نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-134&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات