این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Journal of Food Quality and Hazards Control
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۲-۳۴
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Case Report of Cerebral Toxoplasmosis in An HIV-Positive Patient: Risk of Possible Transmission through Contaminated Water/Food
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Toxoplasma gondii is an obligatory intracellular protozoan with a worldwide distribution. We reported here the cerebral toxoplasmosis in an Iranian HIV-positive patient. Case report: A 35-year-old woman that hospitalized at Golestan province, in summer 2016 because of dizziness, fever, and headache. After treatment, she showed severe pain and then paralysis symptoms. Magnetic resonance imaging revealed a small mass in the brain. In the previous analysis, she had shown the presence of HIV antigen using immunocytochemistry. The results of serological tests for toxoplasmosis showed toxoplasma IgG antibodies rate of 1785.6 mg/dl and toxoplasma IgM antibodies rate of 162.4 IU/ml. Conclusion: From public health importance viewpoint, it is a necessity to educate the people about possible transmission risk of T. gondii through contaminated food and drink sources. Unhygienic behaviors such as close contact with stray cats and also consumption of raw or semi-cooked meat must be avoided especially in case of immunosuppressed persons such as HIV-positive patients. On the other hand, detection of HIV/AIDS patients in a community is very important due to following them up with the diagnosis tests for all opportunistic infection especially toxoplasmosis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Toxoplasmosis, HIV, Public Health, Food Safety
نویسندگان مقاله
s boughattas | s. boughattas
research unity of genetic 02 ur 08-03 , laboratory of histology and cytogenetic, faculty of medicine, monastir, tunisia
r صومعه | r. someeh
v عجمین | v. ajamein
m صدیقی | m. sadighi
j نمرودی | j. namrodi
m مقاتلی | m. moghateli
research center for food hygiene and safety, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran
نشانی اینترنتی
http://jfqhc.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-144&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/369/article-369-332509.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
Case report
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات