این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۳۵-۴۶

عنوان فارسی مطالعه ارتباط برخی عوامل تغذیه ای با سرطان پستان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سرطان پستان شایع‏ترین سرطان در زنان می‌باشد. میزان بروز آن دائم در حال افزایش است و با وجود پیشرفت در روشهای درمانی مرگ و میر ناشی از آن هنوز هم بالاست.روش کار: در این مطالعه موردی - شاهدی 110 بیمارمبتلا به سرطان پستان(بین20 تا 60 سال)با 110 شاهدی که از نظر سن و جنس با هم همسان شده بودند مورد مقایسه قرار گرفتند.موردها زنانی بودند که حداکثر یکسال از تشخیص سرطان پستانشان می گذشت و گروه کنترل زنانی بودند که هیچ سابقه ای از سرطان، بیماریهای زنان، هورمونی یا گوارشی نداشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های عمومی وپرسشنامه تکرر غذای(FFQ) نیمه کمی استفاده شد. نسبت برتری(Odds Ratio) محاسبه گردید و روشهای آماری رگرسیون لجستیک و منتل - هنزل مورد استفاده قرار گرفتند.نتایج: نسبت برتری (با 95 درصد فاصله اطمینان)برای چربی تام، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه، اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، کلسترول، پروتئین و کربوهیدرات به ترتیب 97/1(67/3-062/1)، 19/1(14/2-64/0)، 2/2(13/4-17/1)، 11/4(65/7-2/2)، 45/0(83/0-25/0)، 87/0(89/1-4/0)و91/0(87/1-44/0)بود.نتیجه گیری: سالها طول می کشد تا عوامل رژیمی که در سبب شناسی سرطان پستان دخالت دارند نتایج بیماریزا را بر روی بافتها به جا بگذارند با وجود این، تکرر مصرف چربی در طول یکسال گذشته روش خوبی برای محاسبهعادات غذایی فرد می باشد .مطالعه حاضر نشان می دهد که چربی تام دریافتی و انواع چربی دریافتی با سرطان پستان ارتباط دارند، چنانچه چربی تام ‏(Total fat)، اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) ، حتی پس از تطبیق انرژی ارتباط مثبت و معنی داری را با سرطان پستان نشان دادند. در حالیکه کلسترول ارتباط معکوس معنی داری را با سرطان پستان نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان،عوامل تغذیه‏ای،درشت فروره

عنوان انگلیسی The relationship between nutritional factors and breast cancer in women attending Imam Hospital 
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Breast carcinoma is the most common type of cancer in women. It has been estimated that 8-9 percent of all women will develop breast cancer during their lifespan. According to The Iranian Ministry of Health and Medical Education, the incidence of breast cancer in Iran has risen between 1984 and 1988 and the current mortality rate from this kind of cancer ranks fifth in the country.Materials and Methods: In this case-control study, 110 patients with breast cancer (ages 20-60 yrs) were compared with a similar number of age- and sex-matched women hospitalized for other reasons. Cases were women with histologically confirmed in situ or invasive breast cancer diagnosed no more than 1 year before the interview and with no previous diagnosis of cancer at other sites. Controls were drawn from either patient relatives or from women with no history of cancer admitted to Imam Hospital for acute, non-neoplastic, non-gynecologic conditions unrelated to hormonal or digestive tract disease or to long-term diet modifications. We calculated odds ratios and performed Mantel-Haenzel as well as logistic regression tests to control for potential confounding factors. Results: Odds ratios [with 95% confidence intervals] for total fat, saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids (MUFA), polyunsaturated fatty acids (PUFA) and cholesterol were 1.97 [1.062-3.67], 1.19 [0.64-2.14], 2.2 [1.17-4.13], 4.11 [2.2-7.65] and 0.45 [0.25-0.83], respectively. After adjusting for energy, macronutrients, weight, age at first full-term pregnancy and the socioeconomic status, it emerged that the intake of PUFA (OR=6.38 and 95%CI: 1.95-20.83) had a positive association with breast cancer while cholesterol (OR=0.22 and 95%CI: 0.09-0.55) showed a negative relationship, though the latter finding only applies to menopaused women.Conclusion: Undoubtedly, dietary factors involved in the etiology of breast cancer take many years to cause any pathologic changes in any organ. Nonetheless, one-year frequency of lipid intake is a good measure of individual's dietary habit throughout his/her adult life. Based on this, the present study suggests that increased PUFA intake- probably due to its high pro-oxidant potential- can be considered as a key factor in the rising incidence of breast cancer in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breast cancer,Nutritional factors,Macronutrient

نویسندگان مقاله مریم شکوهی | m shokoohi
student, department of nutrition and biochemistry, school of public health and institute of public
دانشجو دوره کارشناسی ارشد, گروه تغذیه و بیوشیمی, دانشکده بهداشت و انستیتوتحقیقات بهداشتی، دانشگاه

سیدعلی کشاورز | a keshavarz
, department of nutrition and biochemistry, school of public health and institute of public he
استاد, گروه تغذیه و بیوشیمی, دانشکده بهداشت و انستیتوتحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سیدرضا مجدزاده | s majdzadeh
associate professor, department of epidemiology and biostatistics, school of public health and insti
دانشیار, گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی, دانشکده بهداشت و انستیتوتحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی

فریدون سیاسی | f siassi
associate professor, department of nutrition and biochemistry, school of public health and institute
دانشیار, گروه تغذیه و بیوشیمی, دانشکده بهداشت و انستیتوتحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ته
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-158&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات