این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۲۵-۳۵

عنوان فارسی مطالعه برخی عوامل مرتبط با چاقی در دختران دبستانی منطقه ۶ آموزش و پرورش تهران
چکیده فارسی مقاله چاقی و عوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان است، چاقی در حقیقت یک بیماری چند عاملی است که هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی در ایجاد و تشدید آن نقش دارند. اطلاعات زیادی در مورد عوامل مرتبط با چاقی در کودکان ایرانی در دسترس نیست، لذا انجام مطالعاتی در این مورد ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط با چاقی در دختران دبستانی منطقه 6 آموزش و پرورش تهران در پاییز 1381 انجام شد. در این تحقیق مورد - شاهدی از بین 835 دختر کلاسهای سوم و چهارم دبستان، تمام دانش آموزانی که بر اساس استاندارد ایران (Hosseini M.et al.1999) چاق محسوب می شدند (مقدار BMI آنها از صدک 95 بزرگتر بود) به عنوان گروه مورد در نظر گرفته شدند (n=134) و به همان تعداد دانش آموز با وزن طبیعی (صدک 85? BMI < صدک 5) به عنوان گروه شاهد به طور تصادفی انتخاب شدند. دانش آموزان گروه مورد و شاهد از لحاظ سن، جنس، دبستان و کلاس درسی با هم تطبیق داده شدند. از طریق 3 پرسشنامه اطلاعات مربوط به عوامل مرتبط با چاقی از مادر و کودک مورد بررسی، سوال شد. مقادیر BMI والدین، انرژی و درشت مغذیهای دریافتی روزانه، دفعات مصرف غذاهای فوری و نوشابه های گازدار در هفته و مدت تماشای تلویزیون و فیلم های ویدئویی و کار با کامپیوتر در روز، در گروه مورد به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود. ضمنا میزان فعالیت روزانه، دریافت انرژی و در شت مغذیها به ازای کیلوگرم وزن بدن و تحصیلات والدین به طور معنی داری (P< 0.05) در گروه شاهد بیش از گروه مورد بود. دختران مورد در مقایسه با گروه شاهد اغلب در فصل سرد سال متولد شده بودند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود. چاقی بیماریی است که در آن عوامل گوناگون ژنتیکی، محیطی و رفتاری نقش دارد. در مطالعه حاضر دریافت روزانه انرژی و درشت مغذیها، فعالیت روزانه، تحصیلات والدین، فصل تولد، دفعات مصرف غذاهای فوری و نوشابه های گازدار و مدت تماشای تلویزیون و فیلم های ویدیویی و همچنین کار با کامپیوتر با چاقی کودکان رابطه داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چاقی کودکان،عوامل موثر بر چاقی،درشت مغذی ها،غذاهای فوری

عنوان انگلیسی THE STUDY OF SOME OBESITY ASSOCIATED FACTORS IN PRIMARY SCHOOL GIRLS
چکیده انگلیسی مقاله Obesity is excessive body fat on a scale that adversely affects health. Childhood obesity is increasing world-wide and is an important risk factor for many chronic diseases. In order to explore the association between childhood obesity and putative risk factors among primary school girls, the present study was carried out. In this study, all the obese students (according to Iranian references) from a sample of 835 school girls aged 8-11y were considered as the case group (n=134). 134 control students with normal weight (5th percentile < BMI ≤ 85th Percentile) were chosen randomly and obese children were matched with non–obese children by age, school and classroom. For each subject, we interviewed the mother and filled 3 questionnaires covering potential risk factors for obesity. Results showed that obese children had significantly higher probability of having obese parents compared to controls. Daily energy and macronutrient intake and frequency of consuming fast foods and fizzy drinks were higher in the case group. Compared to normal children, obese ones spent more time in front of the TV or the computer non-obese children the differences were statistically significant (P< 0.05). The duration of daily physical activity, energy and macronutrient intake per kilogram body weight, and parental education were all significantly higher in the control group (P< 0.05). Most obese girls were born in winter or autumn while non–obese girls were born mostly in spring and summer (P< 0.015). Obesity is a multi-factorial syndrome involving genetic, environmental and behavioral alterations. In this study, daily energy and macronutrient intake, physical activity, parental education, season of birth, frequency for eating fast-foods and fizzy drinks and time spent watching T.V. and videos or working with computers turned out to be risk factors.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله obesity associated factors,fast-foods,macro-nutrients

نویسندگان مقاله احمدرضا درستی مطلق | a r dorosty
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

پروانه حجت | p hodjat
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-234&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات