این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۱-۸
عنوان فارسی
بررسی امکان استقرار سیستم تجزیه و تحلیل عوامل خطرزا و نقاط کنترل بحرانی در فرآیند تولید مواد غذایی در ایران
چکیده فارسی مقاله
درحال حاضر در واحدهای صنایع غذایی هنوز از روش های سنتی کنترل - برمبنای بازرسی فرآورده نهایی - استفاده می شود. حرکت جهانی هم اکنون در جهت استفاده از سیستم تجزیه و تحلیل عوامل خطرزا و نقاط کنترل بحرانی (Hazard analysis critical control point: HACCP) است که ویژگی اصلی آن پیشگیری از بروز عوامل خطرزا در مراحل مختلف تولید می باشد. طرح حاضر با سه هدف کلی انجام شد: 1) تدوین "آیین کار استفاده از سیستم تجزیه و تحلیل عوامل خطرزا و نقاط کنترل بحرانی"، 2) آشنا کردن مسئولان و صاحبان صنایع غذایی کشور با مفهوم و اصول HACCP و چگونگی تدوین و اجرای سیستم در صنایع غذایی مختلف و 3) استقرار سیستم HACCP در یک واحد تولیدی لبنی منتخب بعنوان نمونه. در اجرای این طرح نسبت به تشکیل گروه های مرکزی و اجرایی در واحد منتخب اقدام گردید و 15 دوره و کارگاه آموزشی طی 39 روز جهت شناساندن سیستم برگزار شد. سپس باتوجه به تامین پیش نیازها و روش خوب ساخت سیستم HACCP با موفقیت در واحد منتخب استقرار یافت و در حال حاضر این واحد موفق به اخذ گواهینامه HACCP از سوی شرکت های ذیربط گردیده است. این طرح نشان داد که استقرار سیستم HACCP در واحدهای تولیدی صنایع غذایی کشور امکان پذیر است. تدوین و اجرای این سیستم گامی بلند در جهت بهبود مدیریت کیفیت، سلامت غذا، ارتقای ایمنی غذایی و حمایت از مصرف کننده است. گسترش این سیستم در کشور، علاوه بر موارد فوق، توانای رقابت در صحنه بازارهای جهانی از نظر صادرات و تجارت بین المللی مثلا پیوستن به سازمان تجارت بین المللی را نیز در پی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
ESTABLISHMENT OF THE HAZARD ANALYSIS AND CRITICAL CONTROL POINT (HACCP) SYSTEM IN THE FOOD PROCESSING INDUSTRY IN IRAN
چکیده انگلیسی مقاله
The traditional methods is used to inspect based on the end-products in manufactures , yet. The Global movement is more commonly reffered to use HACCP system which its main characteristics is preventing contorl of hazards at all stages of food productions. The main goals of implementation of this project was based on three following points: 1-Preparation of a guidelines for application of HACCP system . 2-Familizariation of quality control officers and manufacturers with HACCP concepts,its principle,and establishment of HACCP in different food industries. 3-Establishment of HACCP in a selected Dairy plant as a pilot. To implement of this project, central and administrative groups were formed and 15 workshops were organized for introducing of system during 39 days. Then concerning to prerequistics and G.M.P, HACCP system established in selected plant successfully. This plant has been able to get the HACCP certification from a certification body. The result of this project indicated that establishment of HACCP system is possible in food industries.Preparation and implementation of HACCP has an effective movement in improvement of food safety quality management, food hygien, upgrades of food safety and consumer protection. In addition to above subjects , developing of this system throughout the country, could make a good oppourtunity for ability of competition in export fields and international trade such as join to WTO (World Trade Organization).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
CCP,HAZARDS,HACCP,cheese
نویسندگان مقاله
فتانه شکرالهی | f shokro lahi
حمدحسین م حسنپور | m h hasanpoor
مهین آذر | m azar
ابوالقاسم جزایری | a djazayeri
رحیم ابوعلی | r abouali
داوود خسروی | d khosravi
نشانی اینترنتی
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-240&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات