این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
، جلد ۳۲، شماره ۵، صفحات ۹۲-۱۰۵
عنوان فارسی
اثر عصارۀ سلولی و سوپرناتانت پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر مرگ ردۀ سلولهای سرطانی معده و بیان برخی از ژنهای آپوپتوزی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
سرطان یکی از مهمترین علل مرگومیر در سرتاسر جهان شناخته میشود. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با روشهای گوناگون، نقش مهمی در حفاظت از میزبان در موارد مختلف ایفا میکنند. هدف از این مطالعه بررسی آثار سمیت سلولی عصاره و سوپرناتانت باکتری پروبیوتیک
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
بر روی ردۀ سلول سرطانی معده و تجزیهوتجلیل بیان ژنهای آپوپتوزی
P53
،
Bcl2
و
Fas
بود.
مواد و روشها:
در این مطالعۀ تجربی، ابتدا عصارۀ سلولی کشتهشده با حرارت و سوپرناتانت باکتری
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
تهیه شد. در ادامه، آثار سمیت سلولی عصارۀ سلول باکتری و سوپرناتانت آن روی ردۀ سلول سرطانی معده در مدتزمانهای 24، 48 و 72 ساعت بررسی گردید. میزان بیان ژنهای آپوپتوزی
P53
،
Bcl2
و
Fas
در ردۀ سلولهای سرطانی معده نیز با استفاده از روش مولکولی بررسی شد. درنهایت، با استفاده از نرمافزار
Graphpad Prism vol.8
و آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه، دادهها تجزیهوتحلیل گردیدند (0.05>
P
).
یافته های پژوهش:
نتایج آزمون سمیت سلولی نشان داد که سوپرناتانت با
pH=6
، سپس سوپرناتانت با
pH=4
و سپس عصاره باکتری پروبیوتیک
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
در زمانهای 48 و 72 ساعت، باعث کاهش بقای ردۀ سلولی سرطان معده شد. نتایج میزان بیان ژن به روش مولکولی نیز حاکی از افزایش میزان بیان ژنهای
Fas
و
P53
(0.05>P)
و کاهش بیان ژن
Bcl2
(0.05>P)
در مقایسه با بیان ژن مرجع
GAPDH
طی 72 ساعت بود.
بحث و نتیجهگیری
:
سوپرناتانتهای باکتری پروبیوتیک بیفید و باکتریوم بیفیدوم بهترتیب با
pH=6
و
pH=4
میتوانند سبب القای آپوپتوز در ردۀ سلولهای سرطانی معده شوند و بنابراین، میتوان با انجام مطالعات بیشتر از این باکتری بهعنوان یک محصول پروبیوتیک ضدسرطان در پیشگیری از سرطان معده استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان معده، آپوپتوز، پروبیوتیک
عنوان انگلیسی
Cytotoxicity Effect of Bifidobacterium bifidum probiotic Cell Extract and supernatants on Adenocarcinoma gastric Cancer Cell Line and Analysis of some Apoptosis Genes Expression
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:
Cancer is considered one of the most significant causes of death worldwide. Probiotics are living microbes that play a significant role in protecting the host in various ways. The aim of this study was to investigate the cytotoxic effect of
Bifidobacterium bifidum
cell extract and supernatants as probiotic bacteria on the Adenocarcinoma gastric cancer cell line and analysis of
Fas
,
P53
, and
Bcl2
gene expression.
Materials & Methods:
In this experimental study, the cell extract of heat-killed and supernatants
Bifidobacterium bifidum
was prepared. The cytotoxicity of cell extract and supernatants on AGS cell lines was evaluated in 24, 48, and 72 hours using a cytotoxicity assay. Moreover, the
P53
,
Bcl2
, and
Fas
apoptosis gene expression levels in the Adenocarcinoma gastric cancer cell line were analyzed using a molecular assay. The collected data were statistically analyzed using one-way ANOVA analysis with the Graph Pad Prism V.8 at the level of significance less than 0.05.
Results:
Supernatant (pH = 6), then supernatant (pH = 4), and then cell extracts of
Bifidobacterium bifidum
were able to reduce the survival rate of the AGS cell line in 48 and 72 hours. The results of gene expression by molecular method also showed an increase in Fas and
P53
gene expression (p < 0.05) and a decrease in
Bcl2
gene expression (p < 0.05) in the adenocarcinoma gastric cancer cell line compared to the reference GAPDH gene expression after 72 hours.
Conclusion:
Supernatant of
Bifidobacterium bifidum
with, respectively, pH = 6 and pH = 4, could induce apoptosis in the Adenocarcinoma gastric cancer cell line. So, it seems that
Bifidobacterium bifidum
has potential uses as a probiotic for pharmaceutical applications, including the prevention of gastric cancer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gastric Cancer, Apoptosis, Probiotic
نویسندگان مقاله
هانیه همتیان | Hanieh Hemmatian
Dept of Biology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
علی شریف زاده | Ali Sharifzadeh
Dept of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکدۀ دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
فرانک عالی | Faranak Aali
Biotechnology Research Center, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
نشانی اینترنتی
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7599-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باکتری شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات