این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱۸۳-۱۹۵
عنوان فارسی
اثر عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک ماهی بر عملکرد رشد و ترکیب بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
در صنعت پرورش ماهی، استفاده از مکملهای غذایی، از جمله آنزیمها، بهعنوان یک راهبرد حیاتی برای بهبود عملکرد تغذیهای و رشد مطرح است. این تحقیق به منظور ارزیابی تأثیر عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان انجام شد. چهار جیره غذایی شامل جیره شاهد (A: بدون آنزیم) و سه جیره حاوی مقادیر مختلف عصاره آنزیمی (B: 5/0، C: 1و D: 2 گرم در کیلوگرم غذا) همسان از نظر پروتئین و انرژی تهیه شد. نتایج نشان دادن جیرههای D وC، به ترتیب بهترین عملکرد رشد را نسبت به سایر جیرههای آزمایشی نشان دادند. به طوری که شاخصهای افزایش وزن بدن و نرخ رشد روزانه در این جیرهها بطور معناداری از سایر جیرهها بیشتر بود. این جیرهها با کمترین ضریب تبدیل غذایی، به طور معناداری بهترین عملکرد را در مصرف غذا نیز به نمایش گذاشتند. همچنین، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت در جیره D و نرخ بقاء در جیره C بیشترین مقدار را نشان داد اگرچه این تفاوتها معنادار نبودند. درصد خاکستر در جیره D نیز نسبت به سایر جیرهها به طور معناداری بیشتر بود. به ترتیب جیرههای D وC، به طور معنیداری باعث افزایش نسبت کارایی پروتئین و نسبت کارایی چربی شدند. نتایج این تحقیق نشان میدهد که استفاده از 2 گرم در کیلوگرم عصاره آنزیمی مستخرج از ضمائم پیلوریک میتواند به بهبود عملکرد رشد و تغذیهای بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان کمک کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره آنزیمی، قزلآلای رنگین کمان، ضایعات ماهی، عملکرد رشد،
عنوان انگلیسی
Effect of enzyme extract derived from fish pyloric appendages on growth performance and biochemical composition of rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
In fish farming industry, the use of nutritional supplements, including enzymes, is recognized as a vital strategy to enhance nutritional performance and growth. This study aimed to evaluate the effect of enzymatic extract from pyloric appendages on the growth performance and body composition of rainbow trout fry. Four dietary treatments were prepared, including a control diet (A: without enzyme) and three diets containing different levels of enzyme extract (B: 0.5 g/kg, C: 1 g/kg, and D: 2 g/kg of feed) with uniform protein and energy content. The results indicated that diets D and C exhibited the best growth performance compared to other experimental diets. These diets significantly outperformed others in terms of body weight increase and daily growth rate. Moreover, they showed the best feed conversion ratio, indicating efficient feed utilization. Additionally, diet D showed the highest specific growth rate and condition factor, while diet C exhibited the highest survival rate, although these differences were not statistically significant. The ash content in diet D was also significantly higher compared to other diets. Diets D and C significantly increased protein efficiency ratio and lipid efficiency ratio. The findings suggest that the inclusion of 2 g/kg enzymatic extract from pyloric appendages can improve the growth and nutritional performance of rainbow trout fry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصاره آنزیمی, قزلآلای رنگین کمان, ضایعات ماهی, عملکرد رشد
نویسندگان مقاله
پوریا حشمت زاد |
تخصصی گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
عبدالمجید حاجی مرادلو |
گروه آموزشی تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عباس زمانی |
گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
هادی چراغی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_7075_bc1421362433cd370d1bd6b35b0c15fc.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات