این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Veterinary Research Forum
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۴۹-۵۴
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of the optimal enrichment Artemia franciscana with a synbiotic combination of probiotics Pediococcus acidilactici and prebiotic fructooligosaccharide
چکیده انگلیسی مقاله
In this study the optimal amount of enriching Artemia franciscana with a synbiotic combination of Pediococcus acidilactici and fructooligosaccharide (FOS( was investigated. The experiment was conducted in a completely randomized design in ten treatments: multi-level probiotics P. acidilactici (1×109, 1×108 and 1× 107 CFU per L) and multi-level enriched prebiotic FOS (1, 2 and 5) g per L of solution and control. To evaluate the enrichment of adult artemia with each treatment, sampling was performed at 2, 4 and 6 hr after initiation of enrichment. The results showed that a synbiotic containing a probiotic treatments P. acidilactici at 1 × 109 and 1 × 108 CFU per L had more bacteria than a synbiotic containing a probiotic treatment with 1 × 107 CFU per L (p < 0.05), but did not show significant difference between levels of 1 × 109 and 1 × 108 CFU per L (p > 0.05). The highest number of attached bacteria (6.78 ± 0.03 log CFU g-1) to adult artemia was shown after 6 hr of enrichment that showed significant difference with 2 hr, but did not show significant difference with 4 hr time. In conclusion, the results of this study showed that adult artemia in a short time (about 4 hr) unlike nauplii artemia can retain a large amount of probiotic (1 × 108 CFU P. acidilactici per L and 5 g per L FOS prebiotic) on their own.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمود عظیمی راد |
department of fishery, faculty of natural resources, urmia university, urmia, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
سعید مشکینی |
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://vrf.iranjournals.ir/article_24316_6a045f8a3427c4dd61e2c8da540bec63.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/544/article-544-334254.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات