این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
طب جنوب
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۷۰
عنوان فارسی
ارزیابی شیوع سوء تغذیه در افراد دارای بیماری مزمن کلیوی مرحله انتهایی؛ مطالعه توصیفی
چکیده فارسی مقاله
زمینه:
با توجه به شرایط بیماران همودیالیزی، وجود مشکلات تغذیهای در این بیماران میتواند بر کیفیت زندگی و مرگ و میر آنها تأثیر بگذارد. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع سوء تغذیه در بیماران تحت همودیالیز بیرجند انجام گردید.
مواد و روشها
: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که در سال 1401، بر روی 115 نفر از بیماران تحت همودیالیز شهر بیرجند، که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار جمعآوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سوء تغذیه
-
دیالیز (
SGA-DMS
) بود و مقادیر آنتروپومتریک و بیوشیمیایی بیماران تعیین و ارتباط آن با وضعیت تغذیه سنجیده شد.
یافتهها
:
80 بیمار (
69/6
درصد) وضعیت تغذیهای طبیعی و 35 بیمار (30/4 درصد) سوء تغذیه خفیف تا متوسط داشتند. میزان
BUN
، سطح آلبومین،
CRP
، قبل از همودیالیز در بیمارانی که تغذیه طبیعی داشتند از بیماران با سوء تغذیه خفیف تا متوسط بیشتر بود و میزان کلسترول در بیمارانی که تغذیه طبیعی داشتند کمتر بود، در حالی که بیماران با سوء تغذیه خفیف تا متوسط کراتینین قبل و بعد،
BUN
بعد از همودیالیز کمتری نسبت به بیماران با تغذیه طبیعی داشتند.
نتیجهگیری:
اگرچه در این مطالعه شیوع سوء تغذیه نسبت به برخی مطالعات انجام شده، کمتر مشاهده شد؛ ولی شیوع بالای سوء تغذیه، لزوم بررسیهای منظم و مداخلات تغذیهای توسط متخصصان تغذیه را در این بیماران کاملاً آشکار میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
همودیالیز، سوء تغذیه، بیماری مزمن کلیه ، مرحله نهایی بیماری کلیوی، ارزیابی ذهنی جهانی، ارزیابی تغذیه
عنوان انگلیسی
An Assessment of the Prevalence of Malnutri-tion in Individuals with End- Stage Chronic kidney Disease; Descriptive Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
Given the medical conditions of hemodialysis patients, nutritional problems in these patients can impact their quality of life and mortality. This study aimed to investigate
the prevalence of
malnutrition in hemodialysis patients in Birjand.
Materials and Methods:
The study was conducted in 2022 using a descriptive-analytical approach. A total of 115 hemodialysis patients from Birjand were recruited via purposive sampling. A demographic characteristics form, as well as the Subjective Global Assessment-Dialysis Malnutrition Score (SGA-DMS), were used to collect data in this study. Additionally, the patients’ anthropometric and biochemical measurements were made, and their connection to nutritional status was established.
Results:
Overall, 80 (69.6%) of the patients had normal nutritional status, while 35 (30.4%) had mild to moderate malnutrition. Patients with normal nutrition had higher levels of BUN, albumin, and CRP prior to hemodialysis than those with mild to moderate malnutrition. Moreover, in the patients with normal nutrition, the cholesterol level was lower. Patients with mild to moderate malnutrition exhibited lower levels of creatinine before and after hemodialysis and lower BUN after hemodialysis compared to the patients with normal nutrition.
Conclusion:
The study indicates a lower prevalence of malnutrition compared to some other studies. However, the high prevalence of malnutrition underscores the importance of routine assessments and nutritional interventions by nutritionists for these patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
hemodialysis, malnutrition, chronic kidney disease, End-stage renal disease, Subjective global assessment, Nutrition assessment
نویسندگان مقاله
علی قاسمیفرد | ali Ghasemifard
Student of General Medicine, Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
آناهیتا آرین | anahita Arian
Department of Internal Medicine, School of Medicine Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
گروه پزشکی داخلی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
فاطمه حسینزاده چهکندک | fatemeh Hoseinzadeh-Chahkandak
Department of Public Health, School of Health, Social Determinants of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سید محمد ریاحی | seyed mahmad Riahi
Department of Family and Community Medicine, School of Medicine, Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
رسول سلیمانی مقدم | rasol Soleimani Moghaddam
Social Determinants of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1115-20&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم و تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات