این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای سواحل چابهار
چکیده فارسی مقاله

تحقیق حاضر به‌منظور ارزیابی ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای Padinaaustralis، SargassumilicifoliumوStoechospermummarginatum انجام گرفت. در این مطالعه، ماکروجلبک‌ها از مناطق جزر ومدی سواحل چابهار جمع‌آوری و شستشو داده شدند و پس از خشک کردن به نسبت 1:1:1 با هم ترکیب و به صورت پودر در آمدند. ترکیب شیمیایی به روش AOAC، اسید های چرب با دستگاه کروماتوگرافی و اسیدهای آمینه با دستگاه HPLC اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت به‌ترتیب 8.43، 1.30، 21.26 و 68.01 درصد به‌دست آمد. اسیدهای چرب اشباع‌شده غالب در پرمیکس ماکروجلبک‌های مورد آزمایش به‌ترتیب اسید پالمیتیک (0.31±17.11 درصد)، مریستیک اسید (0.15±11.43درصد) و اسید استئاریک (0.32±26.6 درصد) بود. نسبت بین اسیدهای آمینه غیرضروری به اسیدهای آمینه ضروری 1.05 بود. در بین اسیدهای چرب تک‌زنجیره غیر‌اشباع، اولئیک اسید (7.21±21.17 درصد) و از بین اسیدهای چرب بلند‌زنجیره ‌اشباع‌نشده (PUFA)، به‌ترتیب آراشیدونیک اسید (7.03±11.24 درصد)، لینولئیک اسید (3.21±9.12 درصد) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (0.68±8.13 درصد) غالب بود. مجموع اسید آمینه‌های ضروری و غیر‌ضروری به‌ترتیب 6.78 و 7.15 میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه بود. اسید آسپارتیک (0.05±1.88میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه) و گلوتامیک اسید (0.05±1.98 میلی‌گرم اسید آمینه بر گرم نمونه) جز اسید آمینه غیر ضروری غالب بود. در کل، بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از مخلوط ماکروجلبک‌های P.australis، S.ilicifoliumوS.marginatumبه‌دلیل وجود اسیدهای چرب غیراشباع بلندزنجیره غالب و اسیدهای آمینه ضروری در تغذیه آبزیان توصیه می‌گردد.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماکروجلبک‌های قهوه‌ای، اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب غیراشباع، پروتئین، چربی

عنوان انگلیسی Chemical composition, amino acids and fatty acids profile of the mix of brown macroalgae, from Chabahar coasts
چکیده انگلیسی مقاله
The aquaculture industry faces significant challenges in securing high-quality, stable, and cost-effective food sources. In recent years, extensive research has focused on utilizing various algae species as a protein source in aquatic diets. This study aims to evaluate the chemical composition, amino acid profile, and fatty acid profile of a blend of brown macroalgae: Padina australis, Sargassum ilicifolium, and Stoechospermum marginatum. The algae were collected from the tidal areas of Chabahar coast, washed, dried, mixed in a 1:1:1 ratio, and powdered for analysis. The chemical composition was determined using the AOAC method, fatty acids were analyzed by chromatography, and amino acids were assessed via HPLC. The results revealed that the macroalgae mixture contained 8.43% protein, 1.30% fat, 21.26% ash, and 68.01% moisture. The predominant saturated fatty acids were palmitic acid (17.11 ± 0.31%), myristic acid (11.43 ± 0.15%), and stearic acid (6.62 ± 0.32%). The ratio of non-essential to essential amino acids was 1.05. Oleic acid (17.21 ± 7.21%) was the most prevalent monounsaturated fatty acid, while the major long-chain polyunsaturated fatty acids (PUFAs) included arachidonic acid (11.24 ± 7.03%), linoleic acid (9.12 ± 3.21%), and eicosapentaenoic acid (8.13 ± 0.68%). The total essential and non-essential amino acids were 6.78 and 7.15 mg AA g⁻¹ sample, respectively, with aspartic acid (1.88 ± 0.05 mg AA g⁻¹) and glutamic acid (1.98 ± 0.05 mg AA g⁻¹) being the most abundant non-essential amino acids. Overall, these findings suggest that the blend of P. australis, S. ilicifolium, and S. marginatum represents a promising ingredient for aquatic nutrition, particularly due to its rich content of essential amino acids and long-chain unsaturated fatty acids. nutrition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Brown macroalgae, Essential amino acids, unsaturated fatty acids, Protein, Lipid

نویسندگان مقاله پریا اکبری | Paria Akbary
chabahar maritime university
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-342-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات