این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تحقیقات آفات گیاهی
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۸
عنوان فارسی
مطالعه ترکیبات شیمیایی گال های تشکیل شده توسط زنبورهای گالزای بلوط (Hym.: Cynipidae) در استان کرمانشاه (مطالعه موردی: شهرستان جوانرود)
چکیده فارسی مقاله
درختان بلوط (
Quercus infectoria
) یکی از اجزای اصلی جوامع جنگلی غرب ایران هستند و در حفظ آب و خاک این منطقه نقش حیاتی دارند. زنبورهای گالزای بلوط (Hymenoptera: Cynipidae) باعث ایجاد گال روی اندامهای مختلف درختان بلوط میشوند. این پژوهش با هدف بررسی غلظت برخی متابولیت های گیاهی در بافتهای مختلف درختان بلوط و برخی از گال های برگی تشکیلشده توسط زنبورهای گالزا و تغییرات آنها در طول فصل رشد در منطقه جوانرود انجام شد. به این منظور، چهار نوع گال (
Neuroterus numismalis
Geoffroy,
Neuroterus quercusbaccarum
L.,
Cynips divisa
Harting و
Cynips quercusfolii
L.)، برگهای حاوی گال و برگهای سالم زیر آنها به عنوان واحد نمونه گیری از جنگلهای بلوط واقع در شهرستان جوانرود جمعآوری شدند. در این بررسی غلظت برخی ترکیبات غذایی و متابولیتهای ثانویه مانند قندهای محلول و نامحلول، فنل کل، تانن کل و تانن متراکم اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس دادهها نشان داد که غلظت متابولیت های مختلف در طول فصل در چهار نوع گال مختلف و دو بافت مورد بررسی با هم تفاوت معنیداری داشتند. بالاترین غلظت کربوهیدرات ها و نشاسته در هر چهار نوع گال و دو نوع بافت گیاهی در مهرماه به دست آمد. در مقابل بیشترین میزان نیتروژن کل و پروتئین خام در شهریورماه حاصل شد. چون بافت گال تنها منبع تغذیه برای حشره گالزا محسوب میشود، بنابراین، به نظر می رسد که کیفیت مواد غذایی آن برای حشره گالزا اهمیت زیادی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین، تانن، فنل، قند، نیتروژن،
عنوان انگلیسی
Survey on the chemical compounds of the galls formed by oak gall wasps (Hym.: Cynipidae) in Kermanshah province (case study: Javanroud city)
چکیده انگلیسی مقاله
Oak trees (
Quercus infectoria
) are one of the main components of forest communities in western Iran and play a vital role in preserving water and soil in this region. Oak gall wasps (Hymenoptera: Cynipidae) cause gall on different parts of oak trees. This research was conducted to investigate the concentration of some plant metabolites in different tissues of oak trees and some leaf galls formed by gall wasps and their changes during the growing season in the Javanroud region. For this purpose, four types of galls (
Neuroterus numismalis
Geoffroy,
Neuroterus quercusbaccarum
L.,
Cynips divisa
Harting, and
Cynips quercusfolii
L.), leaves containing gall, and healthy leaves were collected as a sampling unit from oak forests in Javanroud city. This study measured the concentration of some food compounds and secondary metabolites, such as soluble and insoluble sugars, total phenol, total tannin, and condensed tannin. The results of the variance analysis of the data showed that the concentration of different metabolites during the season in four different types of gall and the two investigated tissues were significantly different. The results showed that the peak concentration of carbohydrates and starch in all four types of galls and two types of plant tissue occurs in October, while the highest amount of total nitrogen and crude protein is found in September. Because gall tissue is considered the only food source for the gall-producing wasps, the quality of its food seems very important to them.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئین, تانن, فنل, قند, نیتروژن
نویسندگان مقاله
معصومه پایدار |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
عباسعلی زمانی |
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
محسن سعیدی |
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://iprj.guilan.ac.ir/article_8165_e4afc295213a55e53cd30ef6182f114a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات