این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۲۱۵-۲۲۲

عنوان فارسی تأثیر دم‌نوش‌های گیاهی اسطوخودوس (Lavandula angustifolia) و چای سیاه (Camellia sinensis) بر رفتار اضطرابی موش‌های صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: اضطراب واکنشی طبیعی است که بر ذهن و بدن تأثیر می‌گذارد و با علائمی مانند تعریق، تپش قلب و سردرد همراه است. این مطالعه اثرات ضد اضطرابی دم‌نوش‌های اسطوخودوس و چای سیاه را مقایسه می‌کند.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی برای انجام آزمایش از 21 موش صحرایی نر با وزن 200 تا 250 گرم استفاده شد. موش‌ها به سه گروه 7 تایی شامل گروه کنترل: دریافت کننده آب آشامیدنی ساده، گروهCS : دریافت کننده دم‌نوش  Camellia sinensis(چای سیاه) و گروه LA دریافت کننده دم‌نوش  Lavandula angustifolia (اسطوخودوس) تقسیم‌‌بندی شدند. در طول 24 ساعت پیش از آزمایش، به موش‌های گروه‌های درمانی به جای آب آشامیدنی، دم‌نوش تهیه‌شده از چای سیاه با غلظت 0/3 درصد (3 گرم برگ در 1 لیتر آب( و دم‌نوش تهیه‌شده از گل اسطوخودوس با همان غلظت تجویز شد. پس‌ازآن، رفتار موش‌ها از نظر فعالیت‌های آرام‌بخش و ضداضطراب در ماز بعلاوه‌ای شکل مرتفع (Elevated plus maze) مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها به‌صورت میانگین±خطای استاندارد (Mean±S.E.M) نمایش داده شده‌اند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار Graph Pad Prism 8 تحلیل شدند که آنالیز واریانس یک‌طرفه و سپس آزمون توکی انجام گرفت. مقدار 0/05>P معنادار در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: زمان سپری شده در بازوهای باز ماز مرتفع در گروه دریافت کننده دم نوش اسطوخودوس (LA) به‌طور معناداری بیشتر از گروه کنترل (0/001>P)  و گروه دم‌نوش چای سیاه (0/001>P) بود. گروه دم نوش اسطوخودوس همچنین تعداد ورود به بازوهای باز بیشتری نسبت به گروه چای سیاه (0/01>P) داشت. زمان سپری شده در بازوهای بسته در گروه LA به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل (0/05>P) و گروه چای سیاه (0/001>P) بود.

نتیجه‌گیری: دمنوش اسطوخودوس اثرات ضد اضطرابی معناداری در موش‌های نر نشان داد که نشان‌دهنده پتانسیل آن به‌عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب است. تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته‌ها در انسان مورد نیاز است.


کلیدواژه‌های فارسی مقاله اضطراب، چای سیاه، ماز بعلاوه‌ای شکل مرتفع، اسطوخودوس

عنوان انگلیسی Effects of Lavender (Lavandula angustifolia) and ‌Black tea (Camellia sinensis) herbal infusions on anxiety behavior in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aims: Anxiety is a natural reaction that affects both the mind and body, often accompanied by symptoms, such as sweating, palpitations, and headaches. The present study aimed to compare the anxiolytic effects of herbal teas made from lavender and black tea.
Materials and Methods: In this experimental study, 21 male rats weighing 200-250 grams were used. The rats were assigned to three groups (n=7): the control group received plain drinking water, the Camellia sinensis (CS) group received Camellia sinensis (black tea) herbal tea, and the Lavandula angustifolia (LA) group received Lavandula angustifolia (lavender) herbal tea. During the 24 hours before the experiment, the rats in the treatment groups were given herbal teas made from black tea at a concentration of 0.3% (3 grams of leaves in 1 liter of water) and lavender flowers at the same concentration instead of drinking water. Following that, the behavior of rats was assessed for sedative and anxiolytic activities in the Elevated plus maze (EPM). Data were presented as mean±standard error (mean± S.E.M). Data were analyzed in Graph Pad Prism software (version 8) using one-way ANOVA followed by the Tukey test. A p-value of less than 0.05 was considered statistically significant.
Results: The time spent in the open arms of the EPM in the LA group significantly increased compared to the control (P<0.001) and CS treatment groups (P<0.001). The LA group also had more entries into the open arms than the CS group (P<0.01). Time spent in the closed arms was significantly reduced in the LA group compared to the control (P<0.05) and CS groups (P<0.001).
Conclusion: As evidenced by the obtained results, Lavandula angustifolia tea demonstrated significant anti-anxiety effects in male rats, suggesting its potential as a natural remedy for anxiety. Further research is needed to confirm these findings in humans.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anxiety, Black Tea, Elevated plus maze, Lavandula Angustifolia

نویسندگان مقاله منوچهر یوسفی | Manouchehr Yousefi
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Saravan, Saravan, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه سراوان، سراوان، ایران

یدالله بدخشان | Yadollah Badakhshan
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Jiroft, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

محمدطاهر میرک‌زهی | Mohmmadtaher Mirakzehi
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Saravan, Saravan, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه سراوان، سراوان، ایران

فاطمه ملک‌زاده | Fatemeh Malekzade
Student Research Committee, Department of Laboratory Sciences, School of Paramedical, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

آیدا ملک‌زاده | Ayda Malekzade
Student Research Committee, School of Medicine, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3630-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات