این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۵۴۳-۵۵۵

عنوان فارسی اثر نوع سیستم تربیت و محلول‌پاشی برگی کلراید کلسیم بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم های گالا و دلبار استیوال
چکیده فارسی مقاله نوع سیستم تربیت و محلول‌پاشی قبل از برداشت با کلسیم می­تواند عمر انبارمانی میوه­ها را تحت تأثیر قرار دهد. در پژوهش حاضر، اثر محلول‌پاشی برگی کلراید کلسیم (غلظت­های صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) در طی دو، چهار و شش هفته قبل از برداشت بر کیفیت میوه­های سیب (Malus domestica) رقم­های گالا و دلبار استیوال که به سه حالت (وی شکل، هایتک و کوردون) تربیت شده بودند، در پایان 4 ماه انبارمانی بررسی شد. این آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفیبا 4 تکرار طراحی شده بود. خصوصیات میوه مانند سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتر (TA)، TSS/TA، فنل کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل، مقدار اتیلن و شدت تنفس در پایان دوره انبارمانی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که نوع سیستم تربیت و تغذیه برگی کلراید کلسیم اثر معنی­داری بر کیفیت پس از برداشت میوه­ها داشت. محلول‌پاشی با کلراید کلسیم باعث افزایش TSS، TA، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، مقدار آنتوسیانین، مقدار فنل و سفتی بافت میوه را در مقایسه با میوه­های شاهد در پایان دوره انبارمانی شد. در کلیه سیستم­های تربیت، سفتی بافت میوه­های رقم گالا به طور معنی­داری بیشتر از میوه­های رقم دلبار استیوال بود. بیشترین میزان TSS (22/14 درصد) و TA (47/0 درصد) میوه در سیستم تربیت هایتک و با غلظت 75/0 گرم در لیتر کلراید کلسیم، مشاهده شد. مقدار اتیلن میوه­های رقم دلبار استیوال در هر سه سیستم تربیت (36/18، 22/15 و 11/15 نانولیتر بر گرم ساعت) به طور معنی­داری از رقم گالا (60/6، 38/6 و 43/8 نانولیتر بر گرم ساعت) بیشتر بود. محلول‌پاشی قبل از برداشت کلراید کلسیم توانست، تولید اتیلن و شدت تنفس میوه­های سیب در هر سه سیستم تربیتی را به طور معنی­داری نسبت به میوه­های شاهد در پایان دوره انبارمانی کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of training system and calcium chloride foliar spray on storability of apple fruit cvs. ‘Gala’ and ‘Delbarestival’
چکیده انگلیسی مقاله The type of training system and application of calcium spray have considerable effects on storability of fruits. In this study, the effects of calcium chloride spray (0, 0.75, 1.5 and 3 g.L-1) in three times during 2, 4 and 6 weeks before harvest time on apple (Malus domestica) fruits cvs. 'Gala' and 'Delbarestival', which trained in three different training systems (V shape, HighTech and Cordon) were investigated after 4 months in cold storage. This experiment was designed as split factorial in frame of randomized complete block design with four replications. The fruit characteristics such as fruit firmness, total soluble solids (TSS), titratable acid (TA), TSS/TA, total phenolic, total flavonoids, total anthocyanin, ethylene and respiration rate were evaluated at the end of storability. The results showed that training systems types and foliar application with calcium chloride had significant effect on postharvest quality of fruits. Calcium chloride spray increased TSS, TA content, antioxidant capacity, anthocyanin content, phenol content and tissue firmness of fruits at the end of storage in compared to control. Fruits firmness of Gala was higher than Delbarestival cultivars. The highest TSS (14.22%) and TA (0.47%) content were found in fruits produced with High-tech system when sprayed with 0.75 g. L-1 calcium chloride. Ethylene production of Delbarestival (18.36, 15.22 and 15.11 nL/g.h) was higher than Gala fruits (6.60, 6.38 and 8.43 nL/g.h) at three different training systems. Preharvest calcium spray suppresed ethylene production and respiration rate of apple fruits produced at three different training systems as compared to control at the end of storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عرفان سپهوند |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمود قاسم نژاد |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمد رضا فتاحی مقدم | mohammad reza fatahi moghaddam
دانشیار، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علیرضا طلایی |
استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد علی عسکری سرچشمه | mohammad ali askari sarcheshmeh
استادیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56639_65c680f672181026c8ed6ad2acecb71f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-335838.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات