این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۶۳۹-۶۵۳
عنوان فارسی
بررسی تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه دارویی استویا در واکنش به تلقیح قارچ Piriformospora indica تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر سیستم آنتیاکسیدانی و رنگیزههای فتوسنتزی گیاه دارویی استویا تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط درونشیشهای انجام شد. عاملهای آزمایش شامل تنش شوری در شش سطح (صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 میلیمولار NaCl) و تیمار همزیستی قارچی در دو سطح عدم تلقیح و تلقیح قارچ P. indica بود.روند تغییرات غلظت پراکسیدهیدروژن، مالوندیآلدهید و فعالیت آنزیم کاتالاز در تیمار شاهد به صورت خطی و افزایشی و در تیمار تلقیح با قارچ به صورت دوتکهای بود، بهطوریکه در تیمار تلقیح در سطوح پایین تنش این میزان کاهش یافت. روند تغییرات کلروفیلa ، b و کلروفیل a+b در هر دو تیمار عدم تلقیح و تلقیح قارچ به صورت معادلهی دوتکهای بود. با این وجود، محتوای کاروتنوئید با افزایش تنش شوری در تیمار تلقیح و عدم تلقیح به صورت خطی (بهترتیب با شیب 007/0- و 005/0-) کاهش یافت.در مجموع، نتایج نشان داد که قارچ P. indicaدر سطوح پایین شوری احتمالاً از طریق کاهش غلظت پراکسیدهیدروژن (دو درصد تا سطح 124 میلیمولار شوری) و مالوندیآلدهید (17 درصد تا سطح 50 میلیمولار شوری) و درنتیجه کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و بهبود میزان رنگیزههای فتوسنتزی سبب افزایش نسبی تحمل به تنش در گیاهان تلقیح شده نسبت به گیاهان شاهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of antioxidant enzymes activity and photosynthetic pigments content changes of stevia medicinal plant inoculated with Piriformospora indica fungi under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of Piriformospora indica fungi inoculation on antioxidant systems and photosynthetic pigments of Stevia under salt stress, an experiment was conducted in a factorial based completely randomized design with four replications under in vitro culture conditions. Factors include salinity at six levels (0, 50, 100, 150, 200 and 250 mM of NaCl) and inoculation of mycorrhizae like fungi at two levels (non-inoculated and inoculation with fungi). The results showed that the hydrogen peroxide (H2O2) and malondialdehyde (MDA) concentration and catalase (CAT) activity was increased linearly in control plants while in inoculated plants fitted by a segmented equation. Accordingly, in mild stress the activity of these enzymes were reduced. Chlorophyll a, b and a+b content changed as a segmented model in both inoculated and uninoculated plants. Carotenoid content, however, linearly decreased in both inoculated (slope of -0.007) and uninoculated (slope of -0.005) plants. In conclusion, the results indicated that P. indica, particularly in low levels of salt stress, could reduce hydrogen peroxide (by two percent up to 124 mM of NaCl) and malondialdehyde content (17 percent up to 50 mM of NaCl) which resulted in decreased antioxidant activities and improved photosynthetic pigments and relatively increased tolerance to salt stress in stevia plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا نوری آکندی | noori akandi
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
همت اله پیردشتی |
دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
یاسر یعقوبیان |
دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
ولی اله قاسمی عمران | ghasemi omran
استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_56626_b51251b3937333d9e80df825b7953dd7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-335845.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات