این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۳۰۳-۳۱۸

عنوان فارسی بررسی اثر اسید هیومیک و عنصر روی بر کمیت و کیفیت میوه، رنگیزه‌های فتوسنتزی و غلظت برخی عناصر در انگور رقم ‘عسگری’
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر اسید هیومیک و سولفات‌روی بر عملکرد میوه و غلظت عناصر در برگ انگور، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار، بر روی تاک‌های 20 ساله انگور در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. عوامل اسید هیومیک و سولفات روی هر یک در سه سطح صفر، 1/0 و 2/0 درصد وزنی به صورت محلول‌پاشی در دو نوبت پیش از گلدهی و دو هفته پس از تشکیل میوه اعمال گردیدند. اثر اسید هیومیک، سولفات روی و اثر متقابل آنها بر عملکرد میوه، غلظت نیتروژن، آهن و روی و میزان کلروفیل برگ معنی‌دار بود. بیشترین و کمترین میزان عملکرد میوه، به‌ترتیب با کاربرد اسید هیومیک 2/0 درصد و تیمار شاهد و به میزان 31/8 و 12/6 کیلوگرم در هر تاک به‌دست آمد. بیشترین میزان غلظت عنصر روی در برگ (1/49 میلی‌گرم بر کیلوگرم بافت خشک) تحت تأثیر تیمار سولفات روی 2/0 درصد به‌دست آمد. در پژوهش حاضر، همبستگی مثبتی بین غلظت روی و صفاتی نظیر عملکرد میوه (46/0 r =)، وزن خوشه (45/0 r =)، کلروفیل کل (53/0 r =) و TSS عصاره میوه (49/0 r =) مشاهده شد. بنابر‌این، به نظر می‌رسد به منظور افزایش عملکرد و بهبود کیفیت انگور، محلول­پاشی اسید هیومیک و سولفات روی هر کدام با غلظت 2/0 درصد مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study the effect of humic acid and zinc on the quantity and quality of fruit, photosynthetic pigments and mineral concentrations of grapevine cv. ‘Asgari’
چکیده انگلیسی مقاله In order to evaluate the effect of humic acid and Zn on the grape yield and mineral concentration, a factorial experiment was conducted based on a randomized complete block design with three replications. The study was done on 20 years old grapevines in the Farsan region from Chaharmahal and Bakhtiari province in 2013-2014. Each of the factors, humic acid and zinc sulfate, were applied in three levels zero, 0.1 and 0.2 weight percent, in two periods including before of flowering and two weeks after full bloom. Results showed humic acid, zinc sulfate and their interaction effects significantly affected on fruit yield, concentration of nitrogen, iron and zinc and also leaf chlorophyll content. The highest fruit yield (8.31 kg per shrub) and the lowest fruit yield (6.12 kg per shrub) obtained in humic acid 0.2 percent and control treatments, respectively. The highest leaf zinc element (49.1 mg per kg dry leaf) obtained in 0.2 present zinc sulfate. Also the results showed positive correlation between zinc concentration and some index such as fruit yield (r = 0.46), cluster weight (r = 0.45), total leaf chlorophyll (r = 0.53) and fruit TSS (r = 0.49). Based on these results, it seems to enhance the yield and improve the quality of grapes, spraying humic acid and zinc sulphate at a concentration of 0.2 percent each to be useful.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اکرم وطن خواه |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

عبدالرحمان محمدخانی |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد – ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

سعدالله هوشمند |
دانشیار گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)

شهرام کیانی |
استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56570_0cd28485d2511d0ce6454911dbbe7d95.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-335856.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات