این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۳۳۳-۳۴۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر تیمارهای پس از برداشت واکس و متیل سالیسیلات بر فعالیت برخی آنزیمهای مرتبط با سرمازدگی در دو رقم پرتقال ‘مورو’ و ‘تامسون ناول’
چکیده فارسی مقاله
تیمار پوششدهی با پوششهای مختلف و کاربرد متیلسالیسیلات و سالیسیلیکاسید برای کاهش آسیب سرمازدگی و حفظ کیفیت مرکبات طی انبارمانی استفاده میشود. تحقیق حاضر به منظور بررسی فعالیت آنزیمی دخیل در کاهش آسیب سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون و مورو در قالب طرح اسپیلت پلات با سه تکرار، در مرکز تحقیقات مرکبات ایران رامسر، در سال 92-1391 انجام شد. میوهها پس از تیماردهی با واکس بریتکس و بخار متیلسالیسیلات به مدت 80 روز در سردخانه با دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95 درصد قرار داده شدند و با نمونهگیری به فاصله هر 20 روز فعالیت آنزیمی میوهها ارزیابی شد. براساس نتایج میوههای تیمار شده با متیلسالیسیلات بیشترین میزان (mMmg/FW 26/0) و میوههای پوشش داده شده با واکس بریتکس کمترین میزان فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز (mMmg/FW 2/0) را نشان دادند. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز میوه مورو به میوههای بخاردهی شده با متیلسالیسیلات در 20 روز اول نگهداری در سردخانه (umg/FW 19/23) تعلق داشت. فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز در هر دو رقم 'تامسون' و 'مورو' طی انبارمانی روند افزایشی داشت. به نظر میرسد تیمارهای واکس بریتکس و متیل سالیسیلات به کمک تعدیل در فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز، آسکورباتپراکسیداز و فنیلآلانین آمونیالیاز آسیب سرمازدگی طی انبارداری را کاهش و فعالیت آنتیاکسیدانی در میوههای تحت تنش سرما را افزایش میدهند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of post-harvest wax treatments and methyl salicylate on some enzymes activity related to chilling injury in two cultivars of orange(‘Moro’ and ‘Thomson’)
چکیده انگلیسی مقاله
Treated with different coating and application of methyl salicylate and salicylic acid are used for reduce chilling injury and maintain the quality of citrus fruit during storage. This experiment was carried out Citrus Research Institute of Ramsar in 91 years in order to study enzyme activity that involved in reducing chilling injury and Maintain the fruit quality based on Split Plot design with three replications. Fruits was treated and then placed in the cool storage at 5°C and 95 percent relative humidity)RH( for 80 days. Each 20 days with sampling investigated fruit enzyme activity was measured. Results showed the highest PAL enzyme activity was in fruits treated with methyl salicylate and the lowest was in fruits coated with the Bretix wax. The highest SOD enzyme activity related to Moro fruits which treated with methyl salicylate is in the first 20 days of storage )23/19 umg/FW(. The APX enzyme activity increased in both cultivars Thomson and Moro during storage. Relatively, treatments caused the change in APx, SOD and PAl enzyme activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سونیا جمالی |
کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
ولی ربیعی |
دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam
استادیار گروه فنی مهندسی، مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر، ایران
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_57795_5ff07b5f905527a096112e37bc326052.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-335858.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات