این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۵۲۱-۵۳۰
عنوان فارسی
ارزیابی امکان تولید قارچ شیتاکه روی ضایعات کشاورزی و اثر آنها بر عملکرد و کارایی بیولوژیکی
چکیده فارسی مقاله
قارچ خوراکی شیتاکه یک قارچ نسبتاً معطر بوده و روی انواع مختلفی از چوبهای مرده دارای بافت سخت رشد میکند و از لحاظ تولید کل سالیانه در جهان در رتبه دوم قرار دارد. از سوی دیگر، هزاران تن ضایعات کشاورزی هر ساله سوزانده شده یا دور ریخته میشوند. از اینرو، به منظور ارزیابی امکان تولید قارچ شیتاکه روی ضایعات کشاورزیآزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار طراحی گردید. در تحقیق حاضر، از کاه جو، ارزن و گندم بهعنوان بستر اصلی و خاک اره با نسبت 10 و 20 درصد بهصورت ترکیبی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین کارآیی بیولوژیکی بهترتیب روی بستر کاه جو (14/88 درصد) و کاه گندم همراه با 20 درصد خاک اره (37/83 درصد) و کمترین کارآیی بیولوژیکی روی کاه گندم (48/26 درصد) مشاهده شد. علاوه بر این، بیشترین عملکرد در کاه جو (9/125 گرم در 500 گرم وزن تر بستر) اتفاق افتاد. با وجود این، کمترین میزان عملکرد در کاه گندم (35/26 گرم در 500 گرم وزن تر بستر) مشاهده شد. در مجموع، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که عملکرد و کارایی بیولوژیک در کاه جو و ارزن با افزایش سطح خاک ارّه افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بستر کشت، خاک ارّه، کاه ارزن، کاه جو، کاه گندم،
عنوان انگلیسی
Evaluation of shiitake production possibility on agricultural wastes and their effect on yield and biological efficiency
چکیده انگلیسی مقاله
Edible shiitake mushroom is a relatively fragrant mushroom and grows on different types of dead hard woods. This mushroom ranks second in the world in total yearly mushroom production. On the hand, thousand tons of agricultural wastes are burned or discarded yearly. Hence, to evaluate the shiitake mushroom production possibility on agricultural wastes, an experiment designed based on completely randomized design with three replications. In this study, barley straw, millet straw and wheat straw used as main substrate with 10 and 20 percentage, respectively. The results showed that the highest biological efficiency were observed on barley straw (88.14 percent) and wheat straw with 20 percent sawdust (83.37 percent), respectively and the lowest biological efficiency were obtained on wheat straw (26.48 percent). In addition to, the highest yield was occurred on barley straw (25.28g/500g wet weight of substrate). However, the lowest yield observed on wheat straw (5.27g/500g wet weight of substrate), respectively. In general, the results showed that yield and biological efficiency of shiitake, on the barley and millet straw had increased as the level of sawdust boosted.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Barley straw, Millet straw, sawdust, Substrate, Wheat straw
نویسندگان مقاله
میترا اسدی دوست طولی | asadi doost tooli
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
مهدی بهنامیان |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
سارا دژستان |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل - ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_56586_30fa5b5e97ab8d34fe326ea17d7638c7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-335867.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات