این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۹، شماره ۴، صفحات ۲۳۳-۲۴۸
عنوان فارسی
بررسی اثر سه نوع پروبیوتیک بر عملکرد رشد، شاخصهای حسی و کیفی عضلهسینه در جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی مزمن
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه
:
پروبیوتیکها بهواسطه اثرات مفیدشان جهت کنترل اثرات منفی تنش گرمایی در جوجههای گوشتی موردتوجه محققین میباشند.
هدف
:
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثرات سه ترکیب پروبیوتیکی متفاوت در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد و شاخصهای حسی و کیفی عضله سینه جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام شد.
روش
کار
:
150 قطعه جوجه گوشتی 1 روزه سویه کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار (4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار) تقسیم شدند. تیمارهای آزمایش، شامل شاهد منفی (دمای طبیعی)، شاهد مثبت (تنش گرمایی)، HSBacil (تنش گرمایی و دریافتکننده پروبیوتیک
باسیلوس
)، HSLAB (تنش گرمایی و دریافتکننده پروبیوتیک
لاکتوباسیلوس
) و HSMix (تنش گرمایی و دریافتکننده پروبیوتیک مخلوط
باسیلوس
و
لاکتوباسیلوس
) بود. القای تنش گرمایی مزمن و افزودن پروبیوتیک به آب آشامیدنی از سن 21 تا 42 روزگی انجام شد.
نتایج
:
در روزهای بعد از تنش، جوجههای گروه شاهد مثبت در مقایسه با گروه شاهد منفی مصرف خوراک و افزایش وزن کمتر و ضریب تبدیل خوراک بالاتری داشتند و جوجههای گوشتی مربوط به تیمارهای HSLAB و HSMix افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری در مقایسه با پرندگان شاهد مثبت داشتند (05/0
P
<). تفاوتی در افزایش وزن بین جوجههای مربوط به تیمارهای HSLAB و HSMix با تیمار شاهد منفی مشاهده نشد. مقادیر شاخصهای حسی عضله سینه در پرندگان شاهد مثبت از پرندگان شاهد منفی کمتر بود (05/0
P
<). استفاده از پروبیوتیکها شاخصهای حسی عضله سینه را بهبود بخشید (05/0
P
<). تیمار HSMix ازنظر بیشتر شاخصهای حسی گوشت تفاوت معنیداری با تیمار شاهد منفی نداشت. عدد پراکسید در بافت چربی در پرندگان شاهد مثبت بالاتر از پرندگان شاهد منفی بود (05/0
P
<). عدد پراکسید در تیمار HSMix از تیمار شاهد مثبت کمتر بود (05/0
P
<).
نتیجهگیری نهایی
:
بهطورکلی نتایج نشان داد دریافت پروبیوتیک
باسیلوس
و
لاکتوباسیلوس
بهصورت تکی و یا ترکیبی در بهبود عملکرد رشد و شاخصهای حسی گوشت و همچنین کاهش عدد پراکسید در پرندگان تحت تنش گرمایی مؤثر بوده و میتواند راهبردی سودمند برای کاهش اثرات منفی تنش گرمایی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک،تنش گرمایی،جوجه گوشتی،عملکرد رشد،کیفیت عضله سینه،
عنوان انگلیسی
Effect of Three Types of Probiotics on Growth Performance and Sensory and Qualitative Indices of Breast Muscle in Broilers Exposed to Chronic Heat Stress
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Probiotics are of interest to researchers due to their beneficial effects in controlling the negative impacts of heat stress in broiler chickens.
OBJECTIVES: The present study was performed to investigate the effects of three different probiotics administered via drinking water on the growth performance and sensory and qualitative indices of breast meat in broilers under heat stress.
METHODS: A total of 150 one-day-old Cobb 500 broilers were divided into five groups (four replicates with 10 birds in each) in a completely randomized design. The treatment groups included: negative control (normal temperature), positive control (heat stress), HSBacil (heat stress and
Bacillus
probiotic), HSLAB (heat stress and
Lactobacillus
probiotic), and HSMix (heat stress and a mixture of
Bacillus
and
Lactobacillus
probiotics). Chronic heat stress induction and probiotic administration were performed from 21 to 42 days of age.
RESULTS: After the challenge, the broilers in the positive control group had lower feed intake and weight gain, as well as a greater feed conversion ratio compared to those in the negative control group. Broilers in the HSLAB and HSMix groups exhibited greater weight gain and a more favorable feed conversion ratio compared to those in the positive control group (
P
<0.05). There was no difference in weight gain between the broilers in the HSLAB and HSMix treatments compared to the negative control treatment. The sensory scores of the breast meat in the positive control group were lower than the negative control group (
P
<0.05). The use of probiotics improved the sensory indices of breast meat (
P
<0.05). The HSMix treatment showed no significant difference from the negative control treatment in most of the meat sensory indices. Peroxide value in fat tissue in positive control birds was greater than negative control birds (
P
<0.05). The peroxide value in the HSMix treatment was lower than the positive control treatment (
P
<0.05).
CONCLUSIONS: The results showed that
Bacillus
and
Lactobacillus
probiotics, individually or in combination, are effective in improving the growth performance and meat sensory indices, as well as reducing the peroxide value in broilers under heat stress. These probiotics can be a useful strategy to mitigate the negative effects of heat stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروبیوتیک,تنش گرمایی,جوجه گوشتی,عملکرد رشد,کیفیت عضله سینه
نویسندگان مقاله
کاویان رضایی |
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سیده عالمه حسینیان |
گروه علوم درمانگاهی، مرکز تحقیقات بیماریهای پرندگان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سارا بصیری |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
کیمیا نادر |
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_99571_f517a90461ae786d4445a738fa0eb071.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات