این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۵۳-۷۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of intramuscular injection of vitamin E on rainbow trout preservation during storage refrigerator (4±1° C)
چکیده انگلیسی مقاله One of the most important problems of fish is the short shelf lifebecause of the high unsaturated fatty acids. So, with the help of antioxidant compounds can be increased shelf life of fish. The aim of this study was to investigate the effect of vitamin E as a natural antioxidant to increase shelf life of rainbow trout fillet during storage at refrigerator temperature (4±1 0C). Treatments were including treatment 1 (control), treatment 2 (intramuscular injection of 1% vitamin E) and treatment 3 (intramuscular injection of 3% vitamin E). After 24 hours of injection, fishes caught, then were fillet and kept at refrigerator temperature. In a period of 16 days, Chemical (TVB-N, FFA, TBA and PV), microbial tests (TVC) and sensory analysis were performed. Fat oxidation in all three treatments showed significant differences (p
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مهدی اجاق | seyed mehdi
دانشیاز

سوری سوری |
دانشجو

معظمه کردجزی |
استادیار

حجت میرصادقی |
دانشجوی دکتری


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_3130_bc3a3c5d8d3f83bcb2cc3780067c32f1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-335893.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات