این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۱۰۹-۱۱۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of green tea extract on chemical and microbial quality of surimi prepared from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix)
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of green tea extract was studied on quality of surimi produced from fish silver carp during refrigerated storage. Surimi was prepared and immersed with various concentrations of tea extracts (0, 2 and 4%). Samples were refrigerated for 15 days and were performed chemical tests include pH, total volatile bases nitrogen (TVB-N), thiobarbitoric acid (TBA) test and total bacterial count (TVC) every 3 days. The results showed that the pH in the control treatment more than samples treated with the extract, significantly in all test days except day 3. Control treatments TVB-N levels exceed the acceptable limits of 9 stored, the samples treated with tea extract was not exceeded until the end. During the entire period, except for the first and third days, thiobarbitoric acid in samples treated with the extract significantly lower than the control. Most of the control treatment was TBA 8.57 and the samples treated with the extract were 2.06 mg per kg Malone aldehyde of fish. TVC levels increased during storage in all treatments, but were not exceeded. The maximum value of this index in the control treatment 5.08 log cfu/g and the samples treated with tea extract 4.84 log cfu/g was observed. Based on the findings, green tea extract can be used as a natural preservative to maintain the quality of silver carp surimi during short-term storage in the refrigerator.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حنانه رضاییان |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سید ولی حسینی | seyed vali
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نرگس انوشه |
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
بهنام فرجامی |
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_2512_84910a25becc158afa2212063caaea1a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-335920.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات