این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۷، شماره ۱۴۴، صفحات ۳۱-۵۰
عنوان فارسی
اثرات فرآوری بقایای بوجاری گندم با آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و مورفولوژی روده در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور ارزیابی بقایای بوجاری گندم فرآوری شده در تغذیه جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد432 قطعه جوجه گوشتی (راس 308 ) در قالب نه تیمار غذایی با چهار تکرار با 12 قطعه جوجه در هر تکرار به صورت طرح کاملاً تصادفی به مدت 42 روز مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها شامل 1- جیره پایه حاوی ذرت و کنجاله سویا 2- جیره پایه با جایگزینی 15 درصد ذرت با بقایای بوجاری گندم 3- جیره پایه با جایگزینی 30 درصد ذرت با بقایای بوجاری گندم 4- جیره 2 + 500 گرم در تن آنزیم ناتوزیم پلاس 5- جیره 3 +500 گرم در تن آنزیم ناتوزیم پلاس 6- جیره 2 + 150 گرم در تن پروتکسین 7- جیره 3 + 150 گرم در تن پروتکسین 8- جیره 2 + 75 گرم در تن آنزیم ناتوزیم پلاس و 250 گرم در تن پروتکسین 9- جیره 3 + 75 گرم در تن ناتوزیم پلاس و 250 گرم در تن پروتکسین بود. بالاترین شاخص کارآیی تولید در تیمارهای شاهد، جیره حاوی 15 درصد بوجاری گندم با و بدون آنزیم، پروبیوتیک و آنزیم+ پروبیوتیک مشاهده شد(05/0>P). بیشترین طول ویلی در تیمارهای دریافتکننده 15 درصد بوجاری گندم + آنزیم+ پروبیوتیک مشاهده شد(05/0 P<)، به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که میتوان از بقایای بوجاری گندم در جیره-های غذایی جوجههای گوشتی به میزان 15 درصد به همراه افزودن 250 گرم آنزیم + 75 گرم پروبیوتیک در تن جیره غذای، بدون اثرات منفی بر عملکرد، شاخص تولید و قابلیت هضم مواد مغذی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گندم، پروبیوتیک، آنزیم،
عنوان انگلیسی
Effects of wheat screening wastes treatment with enzyme and probiotic on performance, carcass traits, nutrient digestibility and intestinal morphology in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was performed to evaluation treated wheat screening waste in diet of broiler chickens. A total of 432 broilers (Ross 308) were used in completely randomized design for 9 treatments with 4 replicates of 12 chicks per replicate for 42 days. Treatments included 1) corn and soybean meal 2) corn and soybean meal in which 15% corn was replaced with wheat screening 3) corn and soybean meal in which 30% corn with substituted by wheat screening 4) diet 2 Natuzyme plus500 g /tone of diet 5) diet 3 + Natuzyme plus diet 500 g / tone of diet 6) diet 2 + protxin 150 g / ton of diet 7) diet 3 + protxin 150 g / tone of diet 8 ) diet 2+ 75 g protxin + 250g Natuzyme plus /ton of diet 9) diet 3+ 75 g protxin + 250g Natuzyme plus /ton of diet. In terms of production efficiency index, the highest levels was observed in control and in the diet containing 15% wheat screening with and without enzyme, probiotic and enzyme + probiotic (P<0.05). The highest villi length was observed in the treatments receiving 15% wheat screening wastes + multi-enzyme + probiotic supplement )P<0.05). In conclusion, the results of this experiment showed that, corn of diet replaced by 15% of wheat screening pluse 250 g of enzyme + 75 g probiotic per ton of diet can be used in broiler diets without any adverse effects on performance, production index and nutrient digestibility
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گندم, پروبیوتیک, آنزیم
نویسندگان مقاله
محمود صحرائی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.
نادر اسدزاده |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
اکبر یعقوبفر |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_132514_d279b230453466a2ff7ad211eea46ffe.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات