این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۴، صفحات ۶۵-۷۸

عنوان فارسی اثر افزودن آنزیم و پروبیوتیک در جیره حاوی سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی روده جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر به‌منظور بررسی افزودن آنزیم و پروبیوتیک در جیره حاوی سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد، خصوصیات لاشه، ریخت شناسی روده و جمعیت میکروبی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا انجام شد. این آزمایش با 8 تیمار و 5 تکرار و با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس- 308 در 24 روز انجام شد. تیمارها شامل جیره با و بدون افزودن مولتی آنزیم ناتوزیم p (صفر و500 گرم در تن) با و بدون افزودن پروبیوتیک لاکتوفید (صفر و 200 گرم در تن) و دو سطح انرژی قابل متابولیسم (2850 و 3100 کیلوکالری در کیلوگرم) در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با آزمایش فاکتوریل2×2×2 انجام شد. افزایش سطح انرژی جیره به 3100 کیلوکالری بر کیلوگرم سبب بهبود مصرف خوراک، افزایش وزن در کل دوره آزمایش شد (05/0>P). افزودن پروبیوتیک و مولتی‌آنزیم سبب افزایش ارتفاع و عرض پرز، کاهش عمق کریپت و افزایش نسبت ارتفاع به عمق کریپت در دئودنوم روده جوجه ها در 24سن روزگی شد (05/0>P). افزودن پروبیوتیک سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش کلی فرم شد (05/0>P).افزایش سطح انرژی جیره به 3100 کیلوکاری بر کیلوگرم سبب افزایش جمعیت باکتری ها (لاکتوباسل، کلی فرم و کل باکتری‌ها) شد (05/0>P). اثر متقابل مولتی‌آنزیم، پروبیوتیک و انرژی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش اثر معنی دار نداشت (05/0P>). بطور کلی افزودن آنزیم و پروبیوتیک به جیره با 3100 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم سبب افزایش مصرف خوراک و بهبود جمعیت میکروبی مفید شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارتفاع پرز، خوراک مصرفی، عمق کریپت، کلی فرم، لاکتوباسیل و لاکتوفید،

عنوان انگلیسی Effects of enzyme and probiotics supplementation to diets containing different levels of metabolizable energy on growth performance, carcass characteristics, intestinal morphology, microbial population in broiler chicks fed with wheat-soybean meal d
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate the effect of adding enzymes and probiotics in diets containing different levels of metabolizable energy on performance, carcass characteristics, intestinal morphology and microbial population in broiler chickens fed with a diet based on wheat-soybean meal. This experiment was performed with 8 treatments and 5 replications with 400 maleRoss 308 broiler chicks. Treatments including diets with and without multi-enzyme (0, 500 g/t), with and without probiotics lactofid (0, 200 g/t) and two levels of metabolizable energy (2850 and 3100 kcal/kg) in a 2×2×2 factorial arrangement with completely randomized design was. Adding ration energy to 3100 kcal/kg resulted in improvement of feed consumption and weight gain in the whole experiment period (P<0.05). Addition of probiotic and multienzyme increased villi height and width, decreased crypt depth and increased crypt height-to-depth ratio in duodenum of 24-day-old chickens (P<0.05). The addition of probiotics increased the bacterial population of Lactobacillus and decreased the coliform (P<0.05). Adding the energy level of the diet to 3100 kcal/kg increased the population of bacteria (lactobacillus, coliform and total bacteria) (P<0.05), but the interaction effect of multienzyme, probiotic and energy on the microbial population of the digestive tract did not have a significant effect (P>0.05). In general, adding enzymes and probiotics to the diet with 3100 kcal of metabolizable energy increased feed consumption and improved the beneficial microbial population.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ارتفاع پرز, خوراک مصرفی, عمق کریپت, کلی فرم, لاکتوباسیل و لاکتوفید

نویسندگان مقاله سهیل یوسفی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

منصور رضائی |
استاد، گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

محمد کاظمی فرد |
دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

بهرام شهره |
استادیار، گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_132518_77350e8e0aae8965e5188249868cb458.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات