این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت بازده خوراک با استفاده از مدل رگرسیون تصادفی در گاوهای شیری
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط
مقدمه (و هدف): با افزایش هزینه ­های خوراک و آشکارتر شدن اثرات زیست محیطی، بهبود بازده تبدیل خوراک گاوهای شیری به شیر، اهمیت فزاینده­ ای یافته است. از طریق پیشرفت­های تکنولوژیکی، اندازه گیری دقیق صفات مربوط به بازده خوراک، مانند مصرف ماده خشک، وزن بدن، مصرف خوراک باقیمانده و ترکیبات شیر به راحتی در دسترس قرار گرفته است. لذا این پژوهش با هدف برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت بازده خوراک و استراتژی‌های انتخاب بالقوه برای گنجاندن این صفت اقتصادی در برنامه ­های اصلاح نژادی، انجام گرفت.
مواد و روش­ها: درک اینکه چگونه پارامترهای ژنتیکی صفت بازده خوراک و صفات مربوط به آن در طول دوره شیردهی متفاوت است، برای درک ماهیت ژنتیکی بازده خوراک ارزشمند است. از این رو در مطالعه حاضر از 35478 رکورد مصرف ماده خشک(DMI)، 36353 رکورد شیر اصلاح شده با انرژی (ECM)، 27896 رکورد وزن متابولیک بدن (MBW) و 24508 رکورد مصرف خوراک باقیمانده (RFI)از 5123 گاو هلشتاین اولین دوره شیردهی طی سال­های 2008 تا 2018 مرکز اصلاح نژاد کشور استفاده شد.وراثت پذیری، مؤلفه­های واریانس و همبستگی­های ژنتیکی بین هفته­های شیردهی در طول دوره شیردهی با استفاده از مدل رگرسیون تصادفی محاسبه شد.
یافته­ها: برآوردهای وراثت پذیری از 17/0 تا 41/0 برای مصرف ماده خشک، 28/0 تا 45/0 برای شیر تصحیح شده با انرژی، 48/0 تا 78/0 برای وزن متابولیک بدن و 1/0 تا 2/0 برای مصرف خوراک باقیمانده متغیر بود. همبستگی‌های ژنتیکی درون صفتی بین هفته‌های شیردهی که نزدیک به هم بودند، برای تمام صفات مورد مطالعه قوی­تر بود. همبستگی ژنتیکی بین RFI و MBW از 64/0 در اوایل شیردهی تا 45/0- در اواخر شیردهی متغیر بود. آنالیز نسبت گاوهای نر مشترک برای 10 درصد بالا در طول شیردهی نشان داد که گاوهای نری که بالاترین رتبه را برای RFI در اواسط شیردهی دارند، احتمالاً در بین گاوهای نر برتر در سایر مقاطع شیردهی باقی بمانند. همچنین دوره بعد از اوج شیردهی یعنی روزهای 140 تا 226 شیردهی(کلاس 10 تا 19 Bi-WL) می­تواند چارچوب خوبی برای انتخاب صفات بازده خوراک باشد.
نتیجه ­گیری: همبستگی­ های ژنتیکی برآورد شده بین صفات در طول زمان نشان می­دهد که مکانیسم­ های متابولیکی بالقوه متفاوتی بین مراحل شیردهی فعال هستند. با توجه به تغییرات این همبستگی­ها در طول دوره شیردهی، مهم است که مراحل مختلف شیردهی را به طور جداگانه در نظر بگیریم و در یک برنامه انتخابی همه صفات را به طور همزمان وارد مدل نمائیم. درک رابطه بین DMI، MBW، ECM، و RFI و صفاتی مانند تعادل انرژی و امتیاز وضعیت بدن برای یک رویکرد یکپارچه و موفق، جهت اصلاح نژاد صفت FE مهم است.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بازده خوراک، شیر اصلاح شده با انرژی، وزن متابولیک بدن، مصرف ماده خشک، مصرف خوراک باقیمانده، گاو شیری.

عنوان انگلیسی Estimation of genetic parameters of feed efficiency trait using Random Regression Model in dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله
Extended abstract
Introduction (and purpose): With the increase in feed costs and environmental effects becoming more obvious, improving the efficiency of conversion of dairy cattle feed into milk has become increasingly important. Through technological advances, accurate measurements of feed efficiency traits such as dry matter intake, body weight, residual feed intake, and milk composition have become readily available. Therefore, this research was conducted with the aim of estimating the genetic parameters of the feed efficiency trait and potential selection strategies to include this economic trait in breeding programs.
Materials and methods: Understanding how the genetic parameters of feed efficiency traits and related traits vary during lactation is valuable for understanding the genetic nature of feed yield. Therefore, in the present study, out of 35478 records of dry matter intake (DMI), 36353 records of energy corrected milk (ECM), 27896 records of metabolic body weight (MBW), and 24508 records of residual feed intake (RFI) from 5123 Holstein cows of the first period Breastfeeding was used in the breeding center of the country between 2008 and 2018. Heritability, variance components, and genetic correlations between breastfeeding weeks during the lactation period were calculated using the random regression model.
Results: Heritability estimates range from 0.17 to 0.41 for dry matter intake, 0.28 to 0.45 for energy-corrected milk, 0.48 to 0.78 for metabolic body weight, and 0.1 to 0.2 for residual feed intake was variable. Intra-trait genetic correlations between lactation weeks that were close to each other were stronger for all studied traits. The genetic correlation between RFI and MBW ranged from 0.64 in early lactation to -0.45 in late lactation. Analysis of the 10%  top proportion of bulls common during lactation showed that bulls that ranked highest for RFI in mid-lactation were likely to remain among the top bulls at other stages of lactation. Also, the period after the peak of lactation, i.e. days 140 to 226 of lactation (Class 10 to 19 Bi-WL) can be a good framework for selecting feed efficiency traits.
Conclusion: Genetic correlations estimated between traits over time indicate that potentially different metabolic mechanisms are active between lactation stages. Considering the changes in these correlations during the lactation period, it is important to consider the different stages of lactation separately and enter all traits into the model simultaneously in a selective program. Understanding the relationship between DMI, MBW, ECM, and RFI and traits such as energy balance and body condition score is important for a successful integrated approach to FE trait breeding.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Feed Efficiency, Energy Corrected Milk, Metabolic Body Weight, Dry Matter Intake, Residual Feed Intake, Dairy cows.

نویسندگان مقاله فاطمه علانوشهر | Fatemeh Alanoshahr
محقق اردبیلی

رضا سیدشریفی | Reza Seyedsharifi
محقق اردبیلی

جمال سیف دواتی | Jamal Seifdavati
محقق اردبیلی

Nemat Hedayat evrigh | نعمت هدایت ایوریق
محقق اردبیلی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1834-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک و اصلاح نژاد دام
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات