این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف روغن اسانسی-گیاهی گارلیکون روی عملکرد رشدی و ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: دوره پیش از شیرگیری برای گوساله های شیری به دلیل ارتباط نزدیک بین رشد و سلامت در مراحل اولیه زندگی و عملکرد آینده به عنوان گاو بسیار مهم است. هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت روغن اسانسی تجاری گارلیکون (متشکل از اسانس سیر، پیاز و تره فرنگی) روی عملکرد رشدی، سلامت و ایمنی و فراسنجههای خونی و شکمبه گوسالههای هلشتاین بود.
مواد و روش
ها: آزمایش با تعداد 40 رأس گوساله با میانگین وزن تولد 5
±
2/39 کیلوگرم و میانگین سن 2
±
6 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 10 تکرار از 4 تا 65 روزگی انجام شد. تیمارها شامل 1) تیمار شاهد (بدون دریافت اسانس)، 2) تیمار با سطح 30 میلیگرم اسانس گارلیکون، 3) تیمار با سطح 60 میلیگرم اسانس گارلیکون و 4) تیمار با سطح 90 میلیگرم اسانس گارلیکون بود.
یافته ها: میانگین مصرف خوراک در دوره زمانی 0 تا 4 هفتگی و 4 هفتگی تا پایان دوره تفاوت معنیداری نداشت. با این حال، مصرف خوراک در کل دوره بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنیداری بود. بدین ترتیب که تیمار چهارم دارای مقدار خوراک مصرفی بیشتری نسبت به بقیه تیمارها بود. وزن نهایی و افزایش وزن روزانه کل دوره، بین تیمار 4 با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود. بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ اسکور گوش، چشم، ترشحات بینی و همچنین اسکور مدفوع تفاوت معنیداری وجود ندارد. عرض سینه و طول بدن در بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنیدار بود. بدین صورت که تیمار 4 دارای بیشترین عرض سینه و طول بدن و تیمار شاهد دارای کمترین عرض سینه و طول بدن بود.
نتیجه
گیری: در کل، میتوان چنین نتیجهگیری کرد که استفاده از روغن اسانسی گارلیکون دارای اثرات مثبت روی عملکرد رشدی و سلامت گوسالههای شیرخوار هلشتاین است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گارلیکون، گوسالههای هلشتاین، روغنهای اسانسی، سلامت، فراسنجههای خونی
عنوان انگلیسی
The Effects of Different Levels of Garlicon Vegetable-Essential Oil on Performance and Health of Holstein Dairy Calves
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objectives:
The preweaning period is extremely important for dairy calves due to the close relationship between growth and health during the early stages of life and forthcoming performance as a cow.
The purpose
of this study was to investigate the effect of different levels of commercial garlic essential oil (consisting of garlic, onion and leek essential oil) on the growth performance, health and immunity and blood and rumen parameters of Holstein calves.
Materials and Methods:
The experiment was conducted with 40 calves with an average birth weight of 39.2 ± 5 kg and an average age of 6 ± 2 days in a completely randomized design with 4 treatments and 10 repetitions from 4 to 65 days old.
The treatments included 1) control treatment (without receiving essential oil), 2) treatment with a level of 30 mg of garlic essential oil, 3) treatment with a level of 60 mg of garlic essential oil and 4) treatment with a level of 90 mg of garlic essential oil.
Results:
There was no significant difference in the average feed consumption in the period from 0 to 4 weeks and from 4 weeks to the end of the period.
However, feed consumption in the whole period was significantly different between the experimental treatments.
In this way, the fourth treatment had a higher amount of feed consumption than the rest of the treatments.
The final weight and the daily weight gain of the whole period had a significant difference between treatment 4 and the control treatment.
There is no significant difference between experimental treatments in terms of ear, eye, nasal secretions and stool scores.
Chest width and body length had significant differences among experimental treatments.
Conclusion
:
Thus, treatment 4 had the highest chest width and body length, and the control treatment had the lowest chest width and body length.
In general, it can be concluded that the use of garlic essential oil has positive effects on growth performance and health of Holstein suckling calves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Garlic, Holstein calves, essential oils, health, blood parameters
نویسندگان مقاله
بهرام محتشمی | bahram mohtashami
Urmia University
دانشگاه ارومیه
حامد خلیلوندی بهروزیار | hamed Khalilvandi-Behroozyar
Urmia University
دانشگاه ارومیه
هادی منصوری خواه |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-667-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات