این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه بهکارگیری معادل ارزش تغذیهای سه نوع مولتی آنزیم بر عملکرد رشد، مصرف آب، رطوبت بستر، گرانروی محتویات ژژنوم و برخی از فراسنجههای دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم-کنجاله سویا
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف:
یکی از روشهای مناسب جهت بهبود عملکرد طیور و کاهش اثرات منفی
پلی ساکاریدهای غیر نشاستهای (
NSP
)
در غله گندم استفاده از مولتی آنزیمها میباشد. روش سنتی استفاده از آنزیم به صورت سربار (سرک) میباشد. روش دیگر و مناسبتر جهت مصرف آنزیم توجه به معادل ارزش تغذیهای آنها میباشد که بدین وسیله میتوان هزینه مصرف آنزیم و خوراک را کاهش داد.
مواد و روشها:
تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه (راس 308) در 4 تیمار، 5 تکرار و تعداد 15 قطعه در جوجه در هر واحد آزمایشی اختصاص یافتند و دادههای بهدستآمده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی آنالیز شدند.
تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا بدون آنزیم (گروه شاهد) و سه جیره بر پایه گندم-کنجاله سویا دیگر به ترتیب حاوی آنزیمهای
A
،
B
و
C
بر اساس میزان توصیهشده شرکتهای سازنده که به ترتیب به میزان 170،600 و 500 گرم در تن جیره مورداستفاده قرار گرفتند
.
قابلذکر است که معادل ارزش تغذیهای برای آنزیمها در نظر گرفته شد.
یافتهها:
در کل دوره، افزودن آنزیمهای
A
و
B
به جیره بر پایه گندم به صورت معنیداری میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل را نسبت به جیره پایه گندم بهبود بخشیدند (
p<0/05
)، درحالیکه آنزیم
C
تأثیر معنیداری بر این صفات نداشت. استفاده از آنزیم تأثیر معنیداری بر وزن نسبی پانکراس، کبد، طول وزن نسبی دودونوم، ژژونوم، ایلیوم و سکوم، نسبت آب مصرفی و رطوبت بستر نداشت (
p>0/05
). در مقایسه با جیره گندم-سویا بدون آنزیم، پرندگانی که با جیرههای حاوی آنزیمهای
A
و
B
تغذیه شدند، در 23 روزگی به صورت معنیداری گرانروی کمتری در محتویات ژژنوم و در 42 روزگی چربی محوطه بطنی بیشتری نشان دادند (
p<0/05
).
نتیجهگیری:
نتایج کلی نشان داد که استفاده از معادل ارزش تغذیهای برای
آنزیمهای
A
و
B
عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-سویا را بهبود بخشیدند و میتوان از معادل ارزش تغذیهای این آنزیمها جهت جیره نویسی و کاهش هزینه یک کیلوگرم خوراک حاوی گندم استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مولتی آنزیم، معادل ارزش تغذیهای، جوجه گوشتی، عملکرد
عنوان انگلیسی
Evaluation of using Nutrient Matrix values for three multi enzymes on growth performance, water intake, litter moisture, jejunal viscosity, and some gastrointestinal tract of broiler chickens fed wheat soybean meal diets
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and objective:
one of the most appropriate methods to improve broiler chickens' performance and decline the negative effects of non-starch polysaccharides (NSPs) in wheat is to apply multi-enzymes. The classic method for enzyme supplementation is to add enzymes over a formulated diet (over top). Another way is for enzyme addition is to consider the nutrient matrix values for the enzyme which is the most suitable method to decrease the cost of both enzyme and feed consumption.
Material and methods:
A total of 300 day-old male broiler chicks of commercial strain (Ross 308) were studied with 4 treatments at 5 replications and each replication consisted of 15 birds in a floor pen. All data were analyzed as a randomized complete design. The four dietary treatments consisted of a wheat-soybean-based diet without enzyme (control group) and three wheat-soybean-based diets supplemented with enzymes A, B, and C, which were added at 170, 600, and 500 mg/ kg DM, respectively. The nutrient matrix values for enzymes were considered.
Results:
In the whole period, feed conversion ratio (FCR) and average daily gain (ADG) were significantly (p<0.05) improved when enzymes A and B were added to a wheat-soybean-based diet, whereas enzyme C did not affect these criteria. Results showed that enzyme supplementation had no effect on the relative weight of the pancreas, liver, relative weight and length of the duodenum, jejunum, ileum, and cecum. However, Birds received enzyme A and B had lower jejunal viscosity and higher abdominal fat at Day 23 and 43, respectively (p<0.05).
Conclusion:
The results show that the application of nutrient matrix values for enzymes A and B improved the performance of broiler chickens fed and these matrix values could be used for feed formulation to reduce the cost of each kilogram feed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Multi-enzyme, Nutrient matrix values, Wheat, broiler chicken, Performance
نویسندگان مقاله
سید عادل مفتخرزاده | Seyed Adel Moftakharzadeh
RI), Agricultural Research Education and Extension Organization
، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
حسین مروج |
گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سهیل یوسفی |
گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1825-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات