این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در واحدهای پرورش گاو شیری از طریق مدیریت جیره با تاکید بر رویکرد ارزیابی چرخه حیات
چکیده فارسی مقاله
یکی از منابع مهم انتشار گازهای گلخانه ­ای در بخش کشاورزی، فعالیت دامپروری می­باشد که لازم است اقدامات لازم در واحدهای دامی در جهت کاهش انتشار صورت گیرد. در این راستا، در مطالعه حاضر به تعیین جیره بهینه گاوهای شیری نژاد هلشتاین با وزن 600 کیلوگرم و تولید متوسط 30 کیلوگرم شیر در روز، با تأکید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه­ای در قالب ارزیابی چرخه حیات پرداخته شده است. برای این امر ابتدا جیره بهینه با هدف اقتصادی کاهش هزینه‌ها و سپس جیره با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در سناریوهای مختلف افزایش هزینه (5 تا 25 درصد) نسبت به حالت بهینه اقتصادی تعیین شد. همچنین به بررسی اثر عدم سوزاندن بقایای گیاهی بر میزان انتشار گازهای گلخانه­ای در واحدهای پرورش گاوهای شیری نیز پرداخته شد. داده­های مورد نیاز از یک واحد پرورش گاوهای شیری نمونه، جهاد کشاورزی استان مازندران، سایت فائو، کتاب NRC و برخی منابع اطلاعاتی دیگر جمع­آوری شد. نتایج حاکی از آن است که به منظور حداقل‌سازی هزینه تأمین جیره، سهم تفاله‌ چغندر، سبوس گندم، کاه گندم و جو  افزایش یافته و در مقابل لازم است مصرف ذرت، ماهی و کنجاله سویا در جیره محدود شوند. همچنین هزینه کل جیره نسبت به جیره فعلی، حدود 91/25% کاهش یافته است. نتایج تعیین جیره بهینه با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه­ای نیز حاکی از آن است که در شرایط افزایش 5 درصدی هزینه­های جیره به­دست آمده در روش قبلی، تفاله چغندر، سیلو ذرت، سبوس گندم و کاه گندم به ترتیب با مقادیر 67/15، 17/9، 84/7 و 84/7 کیلوگرم در روز بیشترین سهم را دارا می‌شوند. نتایج مبادله بین هزینه جیره و میزان انتشار گازهای گلخانه­ای در تمامی سناریوهای مورد بررسی حاکی از آن است که درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه­ای از درصد افزایش هزینه­های جیره بیشتر بوده است. همچنین بر مبنای نتایج، عدم سوزاندن بقایای گیاهی، میزان کل انتشار گازهای گلخانه‌ای را 61/0 درصد کاهش می‌دهد. با توجه به نتایج تحقیق، می­توان با اقدامات مناسبی از قبیل یارانه به مصرف موادی که منجر به کاهش انتشار گازهای گلخانه­ای می­شوند و همچنین اخذ جریمه برای مصرف مواد افزون­کننده انتشارگازهای گلخانه­ای، در راستای بهبود وضعیت محیط زیستی قدم برداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اهداف محیط زیستی، برنامه‌ریزی ریاضی، چرخه حیات، کمینه‌سازی هزینه، گاوهای هلشتاین

عنوان انگلیسی Reducing greenhouse gas emissions in dairy cows breeding units through ration management with emphasis on life cycle assessment approach
چکیده انگلیسی مقاله
One of the factors that cause these gases is livestock activity. Therefore, in order to reduce greenhouse gas emissions, should be done Necessary actions in livestock farms. In this regard, the present study aimed to determination of optimal diet of Holstein dairy cows weighing 600 kg and average production of 30 kg milk in day with emphasis on reducing greenhouse gases emissions with Life Cycle Assessment approach. For this purpose, the first, was determined the optimal diet was with the economic objective of reducing costs, and then the diet was determined with the aim of reducing greenhouse gas emissions in different scenarios of cost increases (5 to 25%) relative to the optimal economic situation. Also we investigated the effect of non-incineration of crop residues on greenhouse gas emissions in dairy farms. Required data were collected from sample dairy farms, Mazandaran Province Agriculture Jihad, FAO, NRC book and some other information sources. The results show that in order to minimize the cost of rationing, the share of beet pulp, wheat bran, wheat straw and barley has increased, and it is necessary to limit the consumption of corn, fish and soybean meal in the diet. Also the total cost is reduced to 25.91% compared to the base case. The results of determining the optimal diet to reduce greenhouse gas emissions also indicate that in the scenario of a 5% increase in the cost of the previous method, beet pulp, corn silage, wheat bran and wheat straw, respectively, 15.67, 9.17, 7.84 and 7.84 kg/day have the highest shares. The results of the exchange between the cost of rations and the amount of greenhouse gas emissions in all studied scenarios indicate that the percentage of reduced greenhouse gas emissions was higher than the percentage of increased ration costs. Investigating other scenarios in this study also shows that the non-incineration of crop residues, reduces greenhouse gas emissions 0.61%. According to the results of the research, steps can be taken to improve the environmental situation with appropriate measures such as subsidies for the consumption of substances that reduce greenhouse gas emissions, as well as fines for the use of emissions enhancers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Environmental Goals, Mathematical Planning, Life Cycle, Cost Minimization, Holstein Cows.

نویسندگان مقاله زهرا رشید سنچولی | Zahra Rashid Sanchuli
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید علی حسینی یکانی | Seyed-Ali Hosseini-Yekani
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فاطمه کشیری کلائی | Fatemeh Kashiri Kolaei
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1551-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مدیریت دامپروری و تولید
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات