این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات مکمل سازی اینولین و مخمر اتولیز (Saccharomyces cerevisiae) بر عملکرد تولید، خصوصیات کمی و کیفی تخم، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: از آنجایی که استفاده از آنتی بیوتیکها در تغذیه طیور به دلیل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی و تهدید سلامت انسان در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع و یا بطور جدی محدود گردیده است. لذا امروزه به استفاده از جایگزینهای آنها نظیر پروبیوتیکها، پری بیوتیکها، اسیدهای آلی و گیاهان دارویی توجه ویژه ای شده است. در این میان اینولین و مخمرهایی نظیر ساکارومایسز سرویسیه (Saccharomyces cerevisiae) که به ترتیب در زمره پری بیوتیکها و پروبیوتیکها به شمار میروند دارای اثرات مفیدی جهت بهبود عملکرد طیور می باشند.
مواد و روشها: این آزمایش بصورت فاکتوریل 2×2 با استفاده از 240 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی (Coturnix coturnix japonica ) در سن 45 روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 6 تکرار در هر تیمار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار  انجام شد. فاکتورها عبارت بودند از اینولین (سطوح صفر و 15 گرم در کیلوگرم) و مخمر اتولیز (Saccharomyces cerevisiae)   (سطوح صفر و 5/1 گرم در کیلوگرم)، طول دوره آزمایش  7 هفته و پرندگان در کل دوره آزمایش به آب و خوراک دسترسی آزاد داشتند. تولید تخم (تعداد و وزن) بصورت روزانه ثبت و مصرف خوراک بصورت هفتگی محاسبه گردید. جهت تعیین صفات کمی و کیفی تخم نیز از تخمهای جمع آوری شده در 4 روز پایانی آزمایش استفاده گردید. در روز پایانی دوره آزمایش یک پرنده به ازای هر تکرار کشتار و از بافت ژژونوم جهت بررسی ریخت شتاسی و همچنین از محتویات ایلئوم جهت بررسی جمعیت میکروبی نمونه گیری به عمل آمد.
یافته ها: نتایج این آزمایش نشان داد که مکمل سازی مخمر اتولیز منجر به کاهش مصرف خوراک می گردد (05/0>P). افزودن اینولین و مخمر اتولیز به جیره غذایی منجر به افزایش تولید و توده تخم و بهبود ضریب تبدیل خوراک گردید (05/0>P). همچنین مخمر اتولیز باعث افزایش معنی دار وزن و ضخامت پوسته تخم گردید (05/0>P). یافته های ریخت شناسی نشان داد که مخمر اتولیز منجر به افزایش معنی دار طول پرز و نسبت طول پرز/عمق کریپت گردید (05/0>P). نتایج نشان داد که مکمل سازی هر دوی اینولین و مخمر اتولیز باعث افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش جمعیت کلستریدیوم پرفرینژنز، کولیفرم و کل باکتریهای غیر هوازی در ایلئوم می گردد (05/0>P). اثرات همکوشی بین اینولین و مخمر نشان داد که افزودن مخمر به جیره های حاوی اینولین منجر به کاهش معنی دار  جمعیت کولیفرم در ایلئوم می گردد (05/0>P). بررسی فراسنجه های خونی نشان داد که مکمل سازی مخمر اتولیز منجر به کاهش معنی دار سطح کلسترول سرم خون می گردد (05/0>P).
نتیجه گیری: بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که مکمل سازی اینولین و مخمر به ترتیب در سطوح 15 و 5/1 گرم در کیلوگرم جیره غذایی بلدرچینهای تخمگذار بدون داشتن هر گونه اثرات منفی باعث بهبود عملکرد تولید، صفات کیفی تخم و همچنین تعادل جمعیت میکروبی روده از طریق افزایش باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر می گردند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین تخمگذار، اینولین، مخمر اتولیز، تخم بلدرچین، ریخت شناسی روده، جمعیت میکروبی

عنوان انگلیسی Effects of supplementation of inulin and yeast autolysate (Saccharomyces cerevisiae) on productive performance, egg quality, intestinal morphology, and microflora of laying Japanese quails
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: The use of antibiotics in poultry feed has been banned or seriously restricted in many countries of the world due to the development of antibiotic resistance and the threat to human health. Therefore, special attention has been paid to the use of their alternatives such as probiotics, prebiotics, organic acids and medicinal plants. Inulin and yeasts such as Saccharomyces cerevisiae, which are considered among prebiotics and probiotics respectively, have beneficial effects to improve poultry performance.
Material and methods: This experiment was performed as a 2 × 2 factorial arrangement using a total of 240 Japanese laying quails (Coturnix cortunix japonica) at 45 days of age in a completely randomized design with 4 treatments, 6 replicates per each treatment and 10 birds per each replicate. The factors were inulin (0 and 15 g/kg) and yeast autolysate (Saccharomyces cerevisiae) (0 and 1.5 g/kg), the experimental period lasted 7 weeks and the birds had ad libitum access to feed and water during the entire experimental period. Egg production (number and weight) was recorded daily and feed intake was calculated weekly. The eggs collected in the last 4 days of the experiment were used to determine the quantitative and qualitative characteristics of the eggs. On the last day of the experimental period, one bird per each replicate was killed and samples were taken from the jejunum tissue and from the contents of the ileum to evaluate the morphology and microflora respectively.
Results: The results of this experiment showed that the supplementation of yeast autolysate led to a decrease in feed intake (P<0.05). The addition of inulin and yeast autolysate to the diet led to an increase in egg production, egg mass, and an improvement in the feed conversion ratio (FCR) (P<0.05). Also, supplementation of yeast autolysate resulted in a significant increase in egg shell weight and thickness (P<0.05). Morphological findings showed that yeast autolysate led to a significant increase in villus height and villus height/crypt depth ratio (P<0.05). The results showed that supplementation of both inulin and yeast autolysate increased the population of lactobacillus and decreased the population of Clostridium perfringens, coliform and all anaerobic bacteria (P<0.05). The synergistic effects between inulin and yeast autolysate showed that the addition of yeast to diets containing inulin leads to a significant reduction of the coliform population in the ileum (P<0.05). The results of serum metabolites showed that supplementary yeast autolysate led to a significant decrease in blood serum cholesterol level (P<0.05).
Conclusion: The results of this experiment showed that supplementation of inulin and yeast at the levels of 15 and 1.5 g/kg of diet of laying quails, respectively, improved productive performance, egg quality traits, and also had positive effects on the biological regulation of intestinal microflora without any health problems.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Laying quail, inulin, yeast autolysate, egg quality, intestinal morphology and microflora

نویسندگان مقاله محمد طاهر میرکزهی | Mohammad Taher Mirakzehi
Higher Education Complex of Saravan
مجتمع آموزش عالی سراوان

عایشه پورعنقا | Ayesheh Pourangha
Higher Education Complex of Saravan
مجتمع آموزش عالی سراوان

حسن صالح | Hassan Saleh
Higher Education Complex of Saravan
مجتمع آموزش عالی سراوان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1718-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات