این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Citrulline Content of Fruit Flesh and Rind Parts in Different Watermelon Lines
چکیده انگلیسی مقاله
Citrulline is a natural antioxidant and an amino acid found in watermelon, which is eaten for its fruit flesh. In this study, citrulline content was determined in different parts of the fruit flesh and rind of four watermelon lines with varying skin colors. The fruits were divided into six parts, and samples were taken from the rind and fruit pulp for the citrulline in each part. The highest value of citrulline was obtained for the genotype with a very light green ground skin color (3.37
g kg
-1
), while the lowest value was obtained from the genotype with a very dark green ground skin color (2.0 g kg
-1
). Regarding the fruit parts, the highest value was in the third part (3.72 g kg
-1
), while the lowest value belonged to the second part (2.00 g kg
-1
). Higher citrulline values were found in the fruit flesh (3.10 g kg
-1
) than in the fruit rind (2.40 g kg
-1
).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Citrullus lanatus, Citrulline, Watermelon ground skin color.
نویسندگان مقاله
| Veysel Aras
Alata Horticultural Research Institute, Mersin, Turkey.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-76160-4&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات