این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۴۳۷-۴۴۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش و طی یک دوره سه ساله، تغییرات کیفیت چای سیاه تولیدی از شاخسارههای یک غنچه و دو برگ در فصول مختلف برداشت (بهار، تابستان و پاییز)، مورد بررسی قرار گرفت. مقدار درصد ضایعات، مجموع امتیازات حسی، درصد مواد جامد محلول در آب، کافئین، تئافلاوین، تئاروبیجین، رنگ کل و شفافیت در چای سیاه تعیین گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از طرح آزمایشی کرتهای خرد شده در زمان بر پایه بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. چای حاصل از برداشت برگ سبز در تابستان از نظر همه خصوصیات کیفی در نوع هیبرید، در رتبه بالاتر از برداشتهای بهار و پاییز بوده است. در کلون 100 درصد مواد جامد محلول در آب و کافئین در چای تابستان به ترتیب58/1 و 18/0 درصد از چای بهار و 14/6 و 79/0 از چای پاییز بیشتر بود. مجموع امتیازات حسی، درصد تئاروبیجین و رنگ کل در چای بهار و تابستان در یک رتبه و بیشتر از چای پاییز بوده است. در هر دو نوع چای مقدار ضایعات در پاییز بیشتر از دو فصل بهار و تابستان بود و تفاوت معنیداری (05/0P <) بین مقدار ضایعات در دو فصل بهار و تابستان دیده نشد. مقدار ضایعات در چای هیبرید تفاوت معنیداری(05/0P <) با کلون 100 نشان نداد. تفاوت معنیداری(05/0P <) بین مقدار ترکیبات شیمیایی که موجب افزایش کیفیت چای میشوند، در چای هیبرید و کلون 100 وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چای سیاه، زمان برداشت، کیفیت
عنوان انگلیسی
Effect of Tea Plucking Time on Black Tea Quality
چکیده انگلیسی مقاله
Changes in black tea quality were studied for three subsequent years and in different times of plucking (spring, summer and autumn) in the form of two leaves and a bud. Percentage of waste, total sensory scores, total soluble solid, caffeine, theaflavin, thearobigin, total color and brightness were evaluated in black tea. The data were analyzed in split plot design based on randomized complete blocks. In hybrid tea, quality parameters in second time of plucking (summer) were high. In clone 100, total soluble solid and caffeine were in summer 1.85, 0.18 and 6.14, 0.79 more than spring and autumn tea, respectively. Total sensory scores, thearobigin and total color were more in spring and summer than autumn. The waste in autumn was more than spring and summer. Hybrid tea and clone 100 were significantly different in quality characters but not in waste amount (P< 0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Black Tea, Plucking Time, Quality
نویسندگان مقاله
شیوا روفی گری حقیقت | sh rofigari haghighat
صمد صبوری هلستانی | s sabori helestani
کلثوم چراغی | k cheraghi
سیداحمد تقی شکرگزار | s a t shokrgozar
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-445-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-337572.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات