این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۴۷۳-۴۸۳
عنوان فارسی
تغییرات میزان لپتین بر اساس نمره وضعیت بدنی و دوره شیردهی و اثر این تغییرات روی تولید مثل گاو شیری
چکیده فارسی مقاله
افزایش میزان شیر در گاوهای شیری با بالانس منفی انرژی در ابتدای دوره شیردهی و کاهش باروری همراه میباشد. یک پروتئین با 167 اسید آمینه به وسیله ژن ob کد میشود که لپتین نامیده میشود (برگرفته از لغت یونانی" لپتوز" به معنی لاغر). هورمون لپتین یک پروتئین با وزن 16 کیلو دالتون میباشد که به طور عمده توسط بافت چربی سفید تولید میگردد و در تنظیم مصرف غذا، بالانس انرژی، باروری و سیستم ایمنی دخالت دارد. بیان لپتین و ترشح این هورمون وابسته به تجمع چربی بدن میباشد و تحت تأثیر تغییرات مصرف خوراک قرار دارد. اهدف این طرح، بررسی تغییرات میزان لپتین در انتهای آبستنی و ابتدای شیردهی و تأثیر دوره شیردهی و نمره وضعیت بدنی روی میزان لپتین پلاسما و بررسی چگونگی آن تغییرات روی صفات تولیدمثلی میباشد. نمونههای خونی از 54 گاو هلشتاین در یک زمان ثابت از روز، بعد از شیردوشی و قبل از خوراکدهی از 2 هفته قبل از زایمان تا 6 هفته پس از زایش جمعآوری شد. نمره وضعیت بدنی گاوها و میزان لپتین پلاسما به فاصله 2 هفته اندازهگیری شد. میزان لپتین تحت تأثیر دوره شیردهی قرار داشت و تلیسهها و گاوهای شکم اول میزان لپتین بیشتری در مقایسه با گاوهای چند شکم داشتند (05/0P<). میزان لپتین در انتهای آبستنی و ابتدای شیردهی اختلافی را نشان نداد. ارتباط نمره وضعیت بدنی با میزان لپتین منفی بود (05/0P<)، میزان لپتین پلاسما روی صفات تولید مثلی (روزهای شیردهی در اولین تلقیح، تعداد تلقیح به ازای آبستنی و روزهای باز) تأثیری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لپتین، نمره وضعیت بدنی، تولید مثل، دوره شیردهی
عنوان انگلیسی
Effect of Leptin Fluctuation on Parity, BCS and Reproductive Status in Dairy Cows
چکیده انگلیسی مقاله
In dairy cattle, the increase in milk yield has been accompanied by a more negative energy balance during early lactation and a decrease in fertility. The 167 amino acid protein product of the ob gene was named leptin (derived from the Greek term ‘leptos’ meaning thin). The leptin hormone, as a 16-kDa protein is synthesized mainly by adipose tissue and is involved in regulation of food intake, energy balance, fertility and immune function. The expression and secretion of leptin are correlated with body fat mass and are acutely affected by changes in food intake. The objective of this study was to investigate the fluctuations of leptin concentrations during late pregnancy and early lactation, the effect of parity and BCS on plasma leptin concentration, and to investigate its fluctuation effects on reproductive status. Blood samples of 54 Holstein cows were taken at a fixed time of the day after milking but before feeding, from 2 weeks before calving until 6 weeks after calving. BCS and plasma leptin concentration were measured at 2-wk intervals. Leptin concentrations were affected by parity. Primiparous cows and cows in first parity had higher leptin concentrations compared with multiparous cows (P< 0.05). Leptin concentration was not different in late pregnancy and early lactation. BCS was negatively correlated with plasma leptin concentration (P< 0.05). Plasma leptin concentration did not influence reproductive traits (days in milk at first breeding, service per conception and open days).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Leptin, Body condition score, Reproduction, Parity.
نویسندگان مقاله
سمیه شریفی | s shrifi
حمیدرضا رحمانی | h rahmani
محمود معتمدی | m motamedi
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-447-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-337575.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات