این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۴۹۵-۵۰۲
عنوان فارسی
اثر دو روش تدریجی و ناگهانی خشککردن بر شاخصهای بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی اثر دو روش خشککردن (ناگهانی و تدریجی) بر شاخصهای بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه بود. در این مطالعه از 18 رأس گاو شیری نژاد هلشتاین چندشکم زایش (14/0± 66/2) با طول دوره خشکی 3±30 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نمونه گیری از کارتیه های جلو و عقب دام ها 7 و 3 روز قبل از خشک کردن، دو و یک هفته قبل از زایش، زایش و یک هفته پس از زایش صورت گرفت. نمونه های ترشحات پستانی جهت آنالیز غلظت لاکتوفرین در دمای 18- درجه سانتی گراد منجمد شد. نمونه های که جهت آنالیز ترکیبات شیر، شمار سلول های سوماتیک و کل باکتری های شیر گرفته می شد، در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری و به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج نشان داد که بین دو روش خشککردن تدریجی و ناگهانی در گاوهای با دوره خشکی کوتاه از لحاظ درصد چربی، پروتئین، لاکتوز و pH شیر در طی خشککردن، زایش و یک هفته پس از زایش تفاوت معنیداری وجود ندارد. غلظت لاکتوفرین بین دو روش خشککردن تفاوت معنی داری داشت (05/0>P) و غلظت آن در گاوهای خشک شده به روش تدریجی بالاتر از روش ناگهانی بود (01/0P<) هر چند از لحاظ کل باکتریهای شیر تفاوت معنی داری بین دو روش خشککردن وجود نداشت ولی میزان کل باکتریهای شیر در دو روش خشک کردن ناگهانی و تدریجی در کارتیههای عقب نسبت به کارتیههای جلو بیشتر بود (01/0P<). شمار سلولهای سوماتیک شیر گاوهای خشک شده به روش ناگهانی به طور معنیداری بالاتر بود (05/0PP 352/0 = r). با توجه به بالاتر بودن غلظت لاکتوفرین در ترشحات پستانی گاوهای خشک شده به روش تدریجی و به دلیل فعالیت ضد باکتریایی لاکتوفرین علیه پاتوژنهای مولد ورم پستان، به نظر میرسد که روش خشک کردن تدریجی در گاوهای با دوره خشکی کوتاه مفیدتر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Influence of Two Drying off Methods on Udder Health Index In Holstein Cows Given Short Dry Period
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to determine the influence of two intermittent (1wk) and abrupt drying off methods on udder health index of dairy cows with 30d dry period. Eighteen multiparous dairy cows were dried off approximately 4 wk prior to the expected calving time in a completely randomized design. For intermittent milk cessation treatment, cows were dried off in the following manner. Milk samples were collected from front and rear quarters at 7d to 3d prior to drying off, at drying off, 14d, 7d prior to calving, at calving, and 7d post calving. Milk yield at drying off day was recorded. Lacteal secretion samples were stored at -18Ċ and used for lactoferrin quantitation. Other samples were stored at 4Ċ for somatic cell count, total bacteria count and other milk components. The results indicated that, there were no differences in fat, protein and lactose percentages and milk pH between two drying off methods (P>0.05). However, there was a significant effect of drying off methods on lactoferrin concentration it was higher in dairy cows dried off by intermittent milk cessation, applied in 2 and 1 wk prior to calving time (P< 0.01). Total bacteria count was not different in the two drying off methods. Milk total bacteria counts was higher in rear quarters compared to front quarters (P< 0.05). Milk somatic cell counts were higher in cows dried off by abrupt milk cessation (P< 0.05). There was a positive correlation between milk somatic cell counts and total bacterial counts (r = 0.352, P< 0.01). No significant difference was observed in colostrum and milk lactoferrin concentration, somatic cell counts, fat, protein and lactose percentages, between rear and front quarters. With respect to higher lactoferrin concentration in cows dried off by intermittent milk cessation and due to antibacterial action of lactoferrin against mastitis pathogens, it seem that intermittent milk cessation treatment is preferred for cows given short dry period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرتضی حسینی غفاری | m hoseeini ghafari
غلامرضا قربانی | gh ghorbani
حمیدرضا رحمانی | h rahmani
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-449-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-337577.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات