این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۶۱۱-۶۲۰

عنوان فارسی اثر تغذیه برگ با آسکوربیک اسید بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، تجمع پرولین و لیپید پراکسیداسیون کلزا (.Brassica napus L) در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله اثر تنش شوری و تغذیه برگ با آسکوربیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، تجمع پرولین و پراکسیداسیون لیپیدی غشای ریشه و برگ کلزا رقم اوکاپی، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تنش شوری با استفاده از محلول NaCl با غلظت mM 200 اعمال شد هم‌چنین برای تغذیه برگ با آسکوربیک اسید از محلول mM 25 آسکوربیک اسید استفاده گردید. میزان فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در اندام هوایی و ریشه مورد سنجش قرار گرفت و هم‌چنین محتوی مالون دی آلدهید پرولین و کلروفیل برگ‌ها ارزیابی شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌های فوق به جزء آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در ریشه در اثر تنش شوری افزایش پیدا کرد. کاربرد آسکوربیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان سبب کاهش فعالیت آنزیم‌های فوق در برگ‌ها شد. ولی در ریشه‌ها غیر مؤثر بود. محتوای کل پروتئین محلول، هم در برگ و هم در ریشه در اثر تنش شوری کاهش یافت. در حالی که کاربرد آسکوربیک اسید سبب افزایش پروتئین در گیاهان تنش دیده شد. هم‌چنین تنش شوری سبب افزایش پراکسیداسیون لیپیدی و تجمع پرولین شده ولی مصرف آسکوربیک اسید پراکسیداسیون لیپیدی و میزان پرولین برگ‌ها را کاهش می‌دهد. سنجش کلروفیل نیز کاهش معنی‌داری را در سطوح تنش دیده در مقایسه با کنترل نشان داد. بر طبق نتایج به دست آمده مصرف آسکوربیک اسید می‌تواند سبب کاهش اثر مضر تنش شوری شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Ascorbic Acid (Vitamin C) Leaf Feeding on Antioxidant Enzymes Activity, Proline Accumulation and Lipid Peroxidation of Canola (Brassica napus L.) under Salt Stress Condition
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effects of salt stress and leaf feeding by ascorbic acid on antioxidant enzyme activity, proline accumulation and lipid peroxidation on leaves and roots of Brassica napus L. cvs. Okapi, an experiment was conducted as a factorial in a completely random design with three replications. Plants were exposed to salt stresses by NaCl solution (200 mM) and foliar were treated by ascorbic acid solution (25mM). Catalase, Superoxide dismutase and peroxidase activity were assayed in shoot and root. Also, malondialdehyde content and proline and chlorophyll in leaves were determined. The results showed that the activity of all antioxidant enzymes (except for SOD in roots) were increased significantly in plants under salt stress, and ascorbic acid application, as a antioxidant decreased their activity in leaves, but in roots it was not effective. Total protein content in leaves and roots decreased significantly under salinity condition. Ascorbic acid treatment increased total protein content under salt stress in both roots and shoots. Measurement of malondialdehyde content in leaves and roots showed that lipid peroxidation was increased by active oxygen species due to salt stress, and ascorbic acid reduced lipid peroxidation only in leaves. Chlorophyll content was also decreased by salinity compared to control. According to the result of present study, ascorbic acid application decreases deleterious effect of salinity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آریا دولت آبادیان | a dolatabadian


سیدعلی محمد مدرس ثانوی | a modares sanavi


مظفر شریفی | m sharifi



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-351-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-337586.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات