این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۷۰۵-۷۱۶

عنوان فارسی تعیین برخی خواص فیزیکی و رئولوژیکی بسته‌های یونجه و کاه در حین فشردگی مضاعف
چکیده فارسی مقاله به منظور طراحی واحدهای مختلف دستگاه فشرده کن مضاعف بسته‌های علوفه، تعیین برخی خواص فیزیکی و رئولوژیکی محصولات ذکر شده ضروری می‌باشد که در تحقیق حاضر انجام گردید. آزمایش‌ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. آزمایش فشردگی به صورت محصور در سه سطح کرنش محوری (25، 35 و 45% طول اولیه) برای بسته‌های یونجه وکاه انجام گردید. در این آزمایش تأثیر نوع محصول و سطح فشرده‌سازی بر فشار، مدول الاستیسیته، کاهش تنش و انرژی لازم برای فشرده سازی بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر نوع محصول و سطح فشرده‌سازی، بر پارامترهای به دست آمده بسیار معنی‌دار بود (01/0P<). بیشترین مقدار فشار، مدول الاستیسیته و انرژی، در نمونه‌های کاه با کرنش طولی 45% طول اولیه به دست آمد. اثر متقابل محصول و سطح فشردگی بر اولین زمان کاهش تنش بسیار معنی‌دار بود (01/0P<). در حالی‌که نوع محصول و سطح فشردگی بر دومین و سومین زمان کاهش تنش فاقد اثر معنی‌دار بود (05/0P<). مدل فابرود (رابطه فشار با چگالی) و هم‌چنین دو مدل سیتکی و اسبف (رابطه مدول الاستیسیته با چگالی) بر مقادیر اندازه‌گیری شده طی آزمایش فشرده سازی برازش شدند و ضرایب ثابت آنها برای بسته‌های یونجه و کاه به دست آمد. ضریب اصطکاک بسته‌های یونجه و کاه روی دو سطح (آهن و گالوانیزه) در سه سطح نیروی عمودی بر بسته‌ها اندازه‌گیری شد. اثر نوع محصول و سطح تماس بر ضریب اصطکاک معنی‌دار نبود (05/0P<)، ولی اثر وزن عمود بر سطح تماس در مقدار ضریب اصطکاک اندازه‌گیری شده بسیار معنی‌دار بود (01/0P<). استحکام کششی ریسمان‌های کنفی و نایلونی که در بسته‌بندی متداول، به کار می‌رود اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد مقاومت ریسمان‌های کنفی بیشتر از نایلونی بود و برای مقاومت در پارگی پس از باربرداری 3 رشته ریسمان کنفی به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله یونجه، کاه، خواص فیزیکی، خواص رئولوژیکی، فشرده‌ساز مضاعف

عنوان انگلیسی Determination of Some Physical and Rheological Properties of Straw and Alfalfa Bales During Double Compressing
چکیده انگلیسی مقاله To reduce storage space and transportation cost for alfalfa and straw bales, recompressing of the bales is recommended. In order to design different units and elements of double compressing device, some physical and rheological properties of desired products were determined. A factorial experiment with a randomized complete block design with three replications was used during the tests. Confined compression tests for three levels of axial strain (25, 35 and 45% of initial length) on alfalfa and straw bales were performed. In this study, the influence of the materials and strain on pressure, modulus of elasticity and required energy were investigated. The results showed that the effect of materials type and strain levels on the determined parameters were highly significant (P< 0.01). The highest value of the measured parameter was obtained for straw bales at 45% strain. The Fabroad’s model (expressing the relationship between pressure and density) and two other models, namely, Sitki and Osbof which were used to describe the relationship between modulus of elasticity and density were fitted to the measured values, and then constants were determined for each model individually. The coefficients of friction for alfalfa and straw bales on steel and galvanized surfaces at three levels of perpendicular loads were determined. Effect of bales and surface types on frictional coefficient were not significant (P< 0.05), however, the effect of perpendicular load was highly significant (P< 0.01). Tensile strength of hemp and nylon ropes, which are usually used to knot compressed bales, was measured. The results indicated that hemp ropes had more strength than nylon.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امین اله معصومی | a masoumi


علی شهریاری | a shahriari



نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-464-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-337594.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات